Terra de Trobadors supera per primera vegada els 50.000 visitants

La major afluència de públic es va registrar durant la tarda del dissabte

Terra de Trobadors, la festa medieval de Castelló d'Empúries (Alt Empordà), ha tancat la 31ena edició amb la xifra més alta de visitants de la seva història. Per primer cop, s’han superat els 50.000 participants en el festival que s’ha celebrat durant aquest cap de setmana i que ha programat més de 200 activitats per a tots els públics. 

L’augment de visitants en aquesta edició s’ha notat sobretot a les tardes, especialment la de dissabte, però també en destaca l’increment de públic durant els matins del cap de setmana. Els estacionaments habilitats per l’Ajuntament, que es van ampliar respecte a edicions anteriors, es van omplir al màxim de la seva capacitat.

A causa de la massiva afluència de visitants, algunes tavernes van exhaurir existències el dissabte a la nit i van haver de comprar més producte diumenge al matí per poder atendre l’elevada demanda. Tot i el volum de visitants, la gran quantitat d’espais repartits pel centre del municipi han permès distribuir els visitants i evitar el col·lapse i les aglomeracions. 

De la programació d’aquest any, els organitzadors destaquen la bona acollida del nou espai de joc per a la primera infància per a mainada de 0 a 3 anys, instal·lat a la plaça Josefina Gambús. De fet, totes les zones dedicades al públic infantil han funcionat molt bé durant el cap de setmana, entre elles els jocs de gegants de fusta o la ludoteca, a la plaça de La Moneda. 

Així mateix, cal remarcar l’èxit de l’activitat El camí de l’infern, un recorregut per diversos carrers plens d’espelmes, instal·lacions i estructures de foc. Aquesta proposta, que es va inaugurar fa dues edicions i que està impulsada pels Senyors del Foc, va rebre més d’un miler de visitants i, en molt poc temps, s’ha consolidat com una de les activitats més ben valorades pels assistents.

Una altra de les activitats que s’està consolidant com un dels ‘clàssics’ del festival és el Cau de les Bruixes, de l’Associació Cultural i Esbarjo, que és una de les propostes més esperades pel públic i que va rebre també més d’un miler de participants.

Destaquen també el bon funcionament del nou Campament de soldats en temps de pau, ubicat a la zona Fora Muralles, i del seu nou espectacle L’Escaramussa, protagonitzat per Despertaferro, Els Arquers del Comtat, Acers Trempats i Alma Cubrae.

Un altre de les activitats estrella va ser la conferència inaugural sobre l’enderroc del castell comtal impartida per l’historiador Elvis Mallorquí, així com les dues visites guiades que va oferir i que van esgotar les localitats disponibles. El sopar medieval -que va exhaurir les 400 entrades disponibles setmanes abans de la seva celebració-, el torneig medieval, el mercat medieval o els espectacles de carrer continuen sent les propostes més populars i multitudinàries.

L’alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot, ha destacat l’èxit sense precedents d’aquesta edició. “Estem molt contentes i hem de fer una valoració molt, molt positiva perquè hem tancat una edició espectacular de Terra de Trobadors amb més públic que mai. La gran assistència de visitants confirma l'èxit de la proposta que es consolida com la gran festa medieval de Catalunya. Ara el repte que tenim al davant és saber gestionar aquest gran èxit. Per això, en futures edicions, hem d'aplicar les mesures necessàries per continuar oferint una programació atractiva basada en el rigor històric, però alhora hem de ser capaces de continuar garantint la confortabilitat del  públic.”, ha assegurat.