Un sindicat de mossos diu que no es pot aprendre rus en un dia

SAP-UGT critica que Interior ven "una imatge falsa" sobre la formació que reben els agents

El sindicat policial SAP-UGT ha criticat que el Departament d'Interior vulgui "vendre una imatge falsa" sobre la formació real que reben els agents dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals. El sindicat creu que la conselleria "amaga les seves vergonyes" assegurant que ensenya rus als agents perquè puguin atendre els turistes russos que, cada vegada més, trien Catalunya com a destí turístic. A més, el sindicat creu que el Govern ha volgut crear una cortina de fum per desviar l'atenció sobre la futura retirada de traductors de les comissaries, tal com van denunciar els sindicats. "Interior es desmarca amb una mesura totalment ineficaç: cursos de rus en un dia", afirma el SAP-UGT.

"Entenem que aquestes mesures no serviran per donar un millor servei a la ciutadania", destaca el sindicat policial que considera que una mesura realment eficaç perquè els agents aprenguessin idiomes seria impartir-ho en el mateix cos o incentivant els mossos i policies perquè volguessin aprendre llengües estrangeres.

Interior va donar a conèixer dimarts que agents dels Mossos d'Esquadra i de diferents cossos de policies locals començaven a rebre els primers cursos per conèixer les nocions bàsiques tant de la llengua russa com de la cultura i costums d'aquest país.

Els cursos els promou la Direcció General de la Policia i l'Agència Catalana de Turisme i s'imparteixen a agents de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar (Selva), Salou (Tarragonès), Cambrils (Baix Camp) i també a efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Segons el Govern, l'objectiu és donar millor tracte a aquest turista, que és cada vegada més important (aquest any es preveu arribar al milió de visitants) però no acostuma a conèixer altres llengües d'ús més comú, com l'anglès.