Girona i les entitats per la defensa de la llengua catalana s'uneixen per enfortir l’ús del català

En les properes trobades es definirà un pla d'actuacions

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, i la tinenta i regidora de Llengua Catalana de l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme, s’han reunit aquest divendres al migdia amb representants de Plataforma per la Llengua, l’ADAC, el Consorci per a la Normalització Lingüística i Òmnium Cultural.

Un dels principals aspectes que s’han tractat durant la trobada ha estat la voluntat i el compromís del govern municipal per treballar conjuntament amb les entitats de defensa de la llengua catalana del territori per reivindicar el català.

En el marc de la reunió, s’han abordat diferents temes d’actualitat, com la recent eliminació del requisit de conèixer la llengua catalana per exercir com a professional de la sanitat pública a les Illes Balears.

Sobre aquest aspecte, tant l’alcalde com la regidora han manifestat que “decisions com aquestes són un clar atac cap a la nostra llengua i la nostra cultural i no ens podem quedar de braços plegats veient com intenten destruir els drets lingüístics dels ciutadans i ciutadanes dels Països Catalans”.

La reunió ha comptat amb la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística de Girona, Montse Mas; el president de l’Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), Pep Muñoz, acompanyat per altres persones membres de l’entitat; la presidenta d’Òmnium Cultural Gironès, Núria Giol, i la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana.

Aquesta ha de ser la primera d’una sèrie de trobades per establir un pla d’actuacions al municipi per enfortir l’ús social del català i per promoure’n la utilització en diferents àmbits, especialment en els comerços, la restauració i el mon educatiu.