El Mercat Municipal de Lloret tancarà el 2 de setembre per iniciar la rehabilitació integral

Els treballs, de 2,8 MEUR, tindran una durada d'un any

Les obres de rehabilitació integral del Mercat Municipal de Lloret de Mar (Selva) s'iniciaran a finals d'octubre. És per això que el proper 2 de setembre tancarà les portes al públic i es començarà amb els treballs de retirada de material i actuacions municipals previs a l’inici de les obres que duraran dotze mesos.

La regidora de Mercats, Cristina Aymerich, explica que “el nou mercat es convertirà en un espai diferencial del qual la ciutadania es podrà sentir orgullosa i que oferirà un nou atractiu als nostres visitants. Era el moment idoni per aprofitar aquesta oportunitat i apostar per un mercat adaptat a les noves tendències”.

El projecte ha estat redactat per Project Solutions, SL – Adroch i comptaria amb un pressupost estimat de 2.871.390,68 euros (IVA inclòs). L'objectiu principal és remodelar unes instal·lacions que es van obrir el 1982 i que en els darrers 40 anys han sofert el pas del temps i ja no ofereixen uns estàndards de competitivitat adients.

L'actuació a realitzar pretén donar visibilitat per a revaloritzar-lo i recuperar-lo com a referent per a la compra de producte fresc i quotidià alimentari en l’eix comercial on s'ubica. L’estudi proposa l'ocupació de la planta baixa amb un mix comercial que inclourà un supermercat d’uns 392 metres quadrats, una sala polivalent de 55 metres quadrats i un mercat municipal de dotze establiments amb obrador i cambra de fred o congelació i espais adjacents d’estada amb tauletes i cadires. Tindrà un accés principal a la cantonada i un secundari al mateix lloc que avui està ubicat en el carrer Verge de Loreto.

La superfície total construïda serà de 5.055,25 metres quadrats, dividits en 1.330,75 a la planta baixa i 174,50 a la planta primera, on s'hi ubicarà un aula gastronòmica, mentre que als baixos hi haurà tota l'activitat comercial.

El disseny del nou equipament serà singular i es definirà al detall en el projecte bàsic i l'executiu, encara en redacció. Tanmateix ja s'ha deixat entreveure que la façana tindrà un important rentat de cara, instal·lant una capa semi-transparent per lligar-lo amb la trama urbana i permetent una visualització del seu interior des de fora i viceversa, actuant de reclam.