Enxampen dos pescadors furtius davant la costa de Platja d'Aro

Les embarcacions es trobaven feinejant a escassos 200 metres de la sorra

Agents dels Mossos d’Esquadra de Policia Marítima en coordinació amb el grup de Medi Natural de la Policia Local de Platja d’Aro (Baix Empordà) van denunciar el dia 12 dos homes, de 52 i 78 anys, per la utilització en l’embarcació d’arts propis de la pesca professional.

Els agents van tenir coneixement el dia 11 d’agost, gràcies a la Policia Local del municipi, que a la zona de Cala Rovira hi havia dues embarcacions calant nanses.

Fetes les gestions, es van poder localitzar les dues embarcacions amarrades als molls de descàrrega de Front del Mar de Palamós.

L’endemà, de matinada, es va realitzar un dispositiu per tal d’intentar sorprendre’ls fent l’activitat il·legal. En coordinació amb la Policia Local de Platja d’Aro, ells des del camí de Ronda, van avisar als Mossos quan les embarcacions aixecaven les nanses. De seguida es va adreçar una llanxa patrullera i van ser sorpresos in fraganti.

Les embarcacions es trobaven a Cala Rovira i davant del Cavall Bernat, a escassos 200 metres de la sorra. En el moment dels fets se’ls va intervenir tres nanses, una d’elles amb cinc daurades de grans dimensions que es van alliberar al mar. Posteriorment, es va localitzar una quarta nansa calada.

Per aquest motiu es va denunciar als dos patrons donat que està prohibida la utilització o tinença en l’embarcació d’arts, aparells o instruments propis de la pesca professional.