Restableixen parcialment les telecomunicacions de Torroella i l'Estartit sabotejats

L'ajuntament preveu que la majoria d'operadors puguin garantir el servei als clients a partir d'avui

Els serveis de telecomunicacions de Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Empordà) afectats pel sabotatge de diumenge a la nit al centre emissor del Rocamaura s'han restablert parcialment.

Segons informa l'ajuntament en un comunicat, aquest dimecres al matí han continuat els treballs per recuperar els serveis de les diferents companyies que operen des de les torres de telecomunicacions de la muntanya.

Els serveis de ràdio i televisió ja estan en funcionament i les connexions de telefonia amb les principals empreses subministradores també s'han anat recuperant. Es preveu que al llarg d'aquest dimecres la majoria d'operadores puguin garantir el servei als clients.

L'ajuntament remarca que el restabliment urgent que s'ha fet és "parcial i provisional" perquè les tasques per recuperar el servei de manera definitiva es poden allargar uns mesos.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha mantingut converses aquest dimecres al matí amb la secretaria de telecomunicacions i amb la delegació del Govern de la Generalitat a Girona per demanar la màxima celeritat per resoldre les afectacions del sabotatge, en plena temporada turística.

La Policia Local de Torroella de Montgrí també s'ha traslladat a les instal·lacions del Rocamaura per fer el seguiment del restabliment dels serveis de telecomunicacions.

El sabotatge ha afectat Torroella, l'Estartit i diversos municipis de l'entorn, interrompent els serveis de telecomunicacions (telefonia, ràdio i televisió). Diumenge a la nit, van tallar amb una radial tot el cablejat de les dues torres i van deixar sense servei tots els operadors instal·lats.

Posteriorment, van baixar fins al nucli de l'Estartit i van fer el mateix a l'antena situada davant de la caserna de la Guàrdia Civil. Hi ha una investigació oberta per identificar-ne l'autor o autors.