Torroella i l'Estartit es quedaran dies sense telecomunicacions per un sabotatge

Han tallat desenes de cables amb una radial de l'antena de Rocamaura

Torroella de Montgrí, l’Estartit i diversos municipis de l’entorn trigaran dies a disposar dels serveis de telefonia, ràdio i televisió després que l'emissor de telecomunicacions de Rocamaura ha estat objecte d'un sabotatge perpetrat el diumenge passat.

Aquest matí l’alcalde de Torroella, Jordi Colomí, acompanyat de tècnics municipals i Policia Local ha volgut comprovar de primera mà quina era la situació, certificant que l’atac “intencionat i premeditat”, com el que dijous es va produir a la Garrotxa i el cap de setmana a l’Alt Empordà, ha estat de gran envergadura.

Els responsables del sabotatge van tallar amb una radial tot el cablejat de les dues torres i van deixar sense servei tots els operadors instal·lats en aquest centre emissor. Els mateixos autors, després d’actuar a Rocamaura, van baixar fins al nucli de l’Estartit i van seccionar el cablejat de l’antena situada davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

Atesa la magnitud de la incidència, l’alcalde va activar el comitè municipal de crisi per avaluar la situació i fer-ne seguiment des del primer moment. L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’ha posat en contacte amb el Govern de la Generalitat, els Mossos i les companyies afectades per investigar els fets i procedir a la reparació de l’avaria al més aviat possible.

Els Mossos estan investigant aquestes accions de sabotatge de les quals es desconeix el mòbil i quina intenció tenien ja que no s’ha produït robatori de material.

Colomí recorda que aquesta és l’època de l’any amb major ocupació del municipi i que aquest “atac” està comportant una important afectació a veïns, residents, visitants i activitats econòmiques.

Els danys són de tanta consideració que han afectat serveis de tot el municipi i de pobles del voltant. Avança, a més, que tot que els tècnics de les diverses companyies afectades han anat treballant per a poder recuperar la normalitat al més aviat possible, la plena normalitat encara trigarà uns dies a arribar.

Consells per als usuaris

Els serveis de fibra òptica han quedat fora d’aquesta avaria, la qual cosa permet utilitzar el senyal wifi. Tant en edificis municipals com a la majoria de bars i hotels aquest servei no està afectat i permet fer trucades per Internet.

D’altra banda, també funciona la xarxa 5G que permet als cel·lulars actuar com a punt d’accés a Internet. Tampoc s’ha vist afectada la xarxa municipal Wifi4EU.