Comença el judici contra l'acusat del crim a la Jonquera

La defensa assegura que, en el moment del crim, el processat estava a deu metres de distància de la víctima

Un jurat popular format per vuit dones i un home serà l'encarregat de jutjar, a partir d'aquest dilluns, l'acusat de matar un jove a ganivetades després d'una baralla a l'exterior de la discoteca 'Defi Night' de la Jonquera (Alt Empordà). L'acusat, Mohamed el Hardaj, s'enfronta a una pena de 20 anys de presó per assassinat.

El crim va tenir lloc la matinada del 26 de desembre del 2009. Segons fiscal i acusacions, víctima i acusat eren compatriotes i van començar a discutir dins la discoteca on la víctima va estampar una ampolla de vidre al cap de l'acusat. La baralla es va desplaçar fora del local on, segons les acusacions, el Hardaj va treure una navalla i va matar la víctima clavant-li cinc vegades.

El crim que ha arribat a judici a l'Audiència de Girona va tenir lloc la matinada del dia de Sant Esteve del 2009. La víctima, un marroquí de 29 anys, havia anat a sopar amb la seva xicota i uns amics a un restaurant de la Jonquera. El grup va decidir sortir de festa i pels voltants de dos quarts de tres de la matinada van entrar a la discoteca 'Defi Night'.


L'acusat, que també havia sortit amb la seva colla, va arribar al local mitja hora després. Segons sembla, el detonant de tot va ser una discussió que va començar a dins la discoteca, quan el Hardaj va molestar la xicota de la víctima amb qui havia sortit anys enrere.

Aleshores, el jove mort va estampar una ampolla de vidre contra el cap del processat i li va fer una ferida al front. Segons recull l'escrit del fiscal, el Hardaj s'hi va intentar tornar i va provar de colpejar el jove amb "una glaçonera de la discoteca", tot i que no ho va aconseguir.

Veient el caire que agafava tot plegat -segons relata el fiscal- la víctima va decidir sortir del local i l'acusat va anar de dret darrere d'ell. Un cop a fora, la batussa va anar a més i va degenerar en una baralla entre els dos grups de joves magribins. Va ser aleshores quan, segons sosté el fiscal. El Hardaj va treure una navalla i, aprofitant que l'altre jove estava d'esquenes, li va clavar dues ganivetades.

L'acusació pública sosté que, en el moment de l'atac, el processat va enfonsar la navalla al cos de la víctima "amb intenció d'acabar amb la seva vida". A més, Mohamed el Hardaj no es va quedar aquí. Sense deixar anar la navalla, va clavar tres ganivetades més a l'altre jove, una de les quals li va tocar el cor.

El jove va morir gairebé a l'instant a pocs metres de la porta de la discoteca. El Hardaj va fugir del lloc juntament amb tres joves més, però al cap de dos dies es va anar a entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Des d'aleshores, es troba empresonat en espera del judici.

Homicidi o assassinat

El fiscal acusa el Hardaj d'un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat i demana que el condemnin a 15 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que Mohamed el Hardaj indemnitzi amb 157.256,28 euros la parella de la víctima. A més, el fiscal també demana que el processat pagui 13.104,69 euros als pares del jove mort, que viuen al Marroc.

Apart del fiscal, al cas també hi ha comparegudes la família de la víctima i la direcció de la discoteca 'Defi Night' (com a acusació particular) i la Fecasarm, la federació que agrupa els locals d'oci nocturn (com a acusació popular). Totes elles eleven la qualificació dels fets a assassinat i demanen que es condemni el Hardaj a una pena de 20 anys de presó.

A més, en matèria de responsabilitat civil, l'advocat de la discoteca reclama que l'acusat indemnitzi el local amb 50.000 euros "pels danys i perjudicis ocasionats a la imatge" del 'Defi Night'.

La defensa sosté que no va ser el Hardaj qui va clavar les ganivetades mortals a la víctima. De fet, segons la defensa, en el moment de la baralla a l'exterior del local, l'acusat havia anat al lavabo. Les ganivetades mortals van tenir lloc, relata, quan el Hardaj sortia per la porta de la discoteca i estava a deu metres de distància de la víctima. 

Aquest dilluns al matí, han escollit els nou membres del jurat popular -i els dos suplents- que hauran d'emetre un veredicte sobre el cas. L'acusat declararà a primera hora de la tarda i està el previst que el judici s'allargui fins dijous.