El Tempo de Girona tanca la 15a edició amb més de 35.000 assistents

Suposa un increment del 16% respecte l'any passat

La 15a edició del festival Tempo de Girona s'ha acabat aquest diumenge amb un augment del 16% dels assistents respecte l'any passat i superant la barrera de les 35.000 visitants. El festival va arrencar el 14 de juliol amb el village del passeig Arqueològic i l'escenari de la plaça dels Jurats, al Barri Vell de Girona.

Aquest any només un concert ha estat de pagament, el tribut a Queen que va fer Majesty. Per altra banda, el nombre de visitants estrangers segueix essent una tercera part del públic que té el festival gironí. El director assegura que principalment van sentir accents anglesos i francesos.

El director del festival, Albert Candela, assegura que el Tempo ha estat "un èxit total" que consolida el retorn a la normalitat després de la pandèmia. Candela assegura que l'afluència de gent al village ha estat molt bona durant tots els dies del festival. A més el fet que els britànics Majesty s'estrenessin a l'Estat amb la seva actuació a Girona ha estat "la cirereta del pastís" dels 15 anys del festival.

El concert de la banda britànica va posar el punt i final al 15è Tempo de Girona, que durant 24 dies seguits ha programat 26 concerts als vespres, 8 vermuts musicals, 4 discjòqueis, 2 Tempo llibres i un Tempo Comedy, una novetat d’aquesta edició.

El cartell, amb prop d’un 50% de presència femenina i també un 50% d’artistes locals, ha comptat un any més amb desenes de propostes musicals, lúdiques, gastronòmiques i culturals.

La inclusió social hi ha tornat a tenir cabuda amb la voluntat de donar visibilitat a col·lectius i persones que normalment no tenen protagonisme a la programació d’aquests esdeveniments per fomentar la participació de tothom al món de la música. És per això que s’han organitzat concerts en col·laboració, per exemple, amb el Sector Est de Girona.