Foment reclama ''diàleg'' i una ''solució'' per evitar que Catalunya perdi la Ryder Cup

La patronal veuria un “despropòsit” que el torneig de golf no es pugui fer “per culpa de la Generalitat”

La patronal Foment del Treball ha reclamat a totes les parts implicades en les negociacions per acollir la Ryder Cup que busquin una “solució” per evitar que el torneig de golf es faci fora de Catalunya.

En un comunicat, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha dit que els organitzadors “sempre han estat buscant solucions per encabir el projecte en les actuals necessitats del Govern amb un camp de golf regat amb aigua 100% reciclada i amb un projecte social i mediambiental al darrera”.

Segons Sánchez Llibre, seria un “despropòsit” que el torneig que enfronta Europa i els Estats Units en golf no es pugui fer a Catalunya “per culpa de la Generalitat”.

“No estem per perdre oportunitats, estem per guanyar-ne”, ha defensat el president de Foment, recordant que la Ryder aportaria un impacte de 1.300 milions d’euros, atrauria uns 270.00 visitants de tot el món i crearia un miler de llocs de treball. 

Segons Foment, s’ha arribat “molt lluny, on cap altre projecte ha arribat”, en les negociacions per a la Ryder Cup, amb “les aprovacions per part del govern d’Espanya, de les Diputacions de Barcelona i de Girona, de Barcelona Turisme, de les Federacions i els Ajuntaments”. “Que aquest esdeveniment no es faci a Girona per culpa de la Generalitat de Catalunya seria un despropòsit”, ha advertit.