Aragonès proposa fer la Ryder Cup a Caldes amb els ''equipaments existents''

El president defensa que el Govern hagi impedit la construcció d’un nou camp de golf

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimarts la decisió del Govern de tombar el tercer camp de golf a Caldes de Malavella (Selva) que reclamaven els impulsors de la Ryder Cup, i que ha provocat que aquests hagin descartat fer el torneig a Catalunya.

“Els grans esdeveniments que puguin venir a Catalunya, ho hauran de fer amb les infraestructures i els equipaments existents”, ha dit Aragonès, que creu que en un “context de sequera” com l’actual, el que cal és “aprofitar el que ja es té a Catalunya, que és perfectament viable”.

Així, la Generalitat ha comunicat als representants del complex Camiral Golf & Wellness i de la Federació Espanyola de Golf que no avalarà el seu pla urbanístic. El projecte proposava ampliar les instal·lacions en 150 hectàrees i, a més del camp de divuit forats, aixecar-hi un hotel i apartaments.

Davant d'això, fonts de Presidència expliquen que els promotors de la Ryder han donat les converses per acabades. L'executiu sosté que el país ja té prou camps i veu la competició com una "excusa" per al projecte urbanístic.