Peralada aborda l'addicció al mòbil i a les xarxes amb 'The Telephone or l'amour à trois'

El tenor Jonah Hoskins substituirà Xabier Anduaga, indisposat

Una parella addicta al mòbil en un gimnàs. Podria ser un escena d'allò més quotidiana però a Peralada (Alt Empordà) aquest divendres es convertirà en el punt de partida d'òpera. Còmica, això sí. El festival presentarà la peça 'The Telephone or l'amour à trois', una adaptació de l'obra de Menotti, un "visionari" del seu temps.

Maria Goiricelaya ha estat l'encarregada de la posada en escena, on també hi haurà actors i figurants, i comptarà amb la Galdós Ensamble. Ningú en quedarà fora i la idea és que tot el conjunt interactuï amb el públic a qui, a més, conviden a utilitzar el mòbil i a immortalitzar el moment. En relació a això, Martín ha dit que els músics no només faran música sinó que també formen part de l'escena. "No és unidireccional", ha precisat.

De fet, l'obra aborda en clau d'humor i sàtira l'addició al mòbil i a les xarxes socials. Però ho fa des d'una òptica que convida a la reflexió i a que cadascú extregui les seves pròpies conclusions. "Exposem una situació per tal que tothom hi reflexioni", ha assegurat la soprano Ruth González en una roda de premsa aquest dijous.

I no només això perquè l'adaptació, a més, busca connectar amb tots els públics, també el més jove i menys habituat a la òpera. "És una gran eina per mostrar l'òpera a la gent jove", ha dit González.

A la presentació, Goiricelaya ha explicat que va decidir ubicar la peça en un gimnàs –originàriament, era en un apartament- perquè li semblava "interessant" fer-ho en un espai on aparentment s'hi va a dedicar-se temps a un mateix. "En canvi, crida l'atenció que sigui un espai més d'incomunicació", ha dit.

En aquest sentit, González ha anat més enllà assegurant que el gimnàs escenifica també el culte a la bellesa actual. "Tot és un cercle viciós molt d'actualitat", ha afirmat.

Tot i que la peça durava uns 25 minuts, l'adaptació que se n'ha fet serà d'uns 50 minuts en total.

Substitució 'in extremis'

El festival ha hagut de substituir in extremis Xabier Anduaga, que havia d'actuar aquest divendres amb Serena Sáenz i no ho podrà fer per una indisposició. En el seu lloc, hi haurà el tenor americà Jonah Hoskins.L'actuació clourà la 37a edició del certamen.