La UdG organitzarà el 30è Congrés de la Societat Anatòmica Espanyola amb 150 professionals

Es farà del 7 al 9 de setembre a l'Aula Magna

La Universitat de Girona (UdG) serà l'encarregada d'organitzar el 30è Congrés de la Societat Anatòmica Espanyola. Està previst que hi participin prop de 150 professionals, la majoria de l'estat però també d'altres que venen de països com Mèxic, Colòmbia, Xile, Portugal o la República Txeca.

La trobada, a més, preveu les ponències de R. Shane Tubbs i J. Iwanaga de la Universitat de Nova Orleans, de M. Zhang de la Universitat d'Otago a Nova Zelanda i de E. De Puelles de la Universitat d'Elx. El congrés es farà a l'Aula Magna Modest Prats de la UdG entre el 7 i el 9 de setembre i també servirà per fer un reconeixement a aquelles persones que han donat el seu cos a la ciència.

Un acte d’homenatge concebut des del Servei de Donació de cos a la ciència de la Facultat de Medicina de la UdG. Des del servei assenyalen que la decisió d’una persona de fer donació del seu cos per a la investigació és un "gest de gran generositat” que representa una contribució molt important per avançar en el coneixement i per a millorar l’atenció mèdica dels pacients, en benefici de tota la societat.

Es tracta d'un congrés de caràcter bienal i que és el punt de trobada de professors, investigadors, personal tècnic i estudiants de Medicina. L'objectiu és compartir experiències en el camp de la docència i la recerca en anatomia i embriologia humanes.

L’estudi d’aquests disciplines és "esencial" per a la formació dels metges i els professionals de les ciències de la salut, tant pel que fa a la formació bàsica com per a la pràctica professional.

A més cal tenir en compte que la recerca en anatomia fa possible l’avenç en les bases del diagnòstic i la millora dels tractaments i contribueix a l’actualització de la medicina i al progrés global ciència.