La Pirotècnia Valenciana guanya per tercera vegada el Concurs de Focs de Blanes

L'Ajuntament no ha desqualificat l'empresa que va provocar vint ferits amb el seu espectacle

L’actuació de la Pirotècnia Valenciana realitzada la nit del passat dilluns 24 de juliol ha estat proclamat guanyadora del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes que enguany s’ha hagut de celebrar en dues tandes per les Eleccions Generals: els dies 21 i 22, i del dia 24 al 26 de juliol.

D’aquesta manera, la veterana empresa valenciana fa triplet, ja que en les dues anteriors edicions del 2019 i 2022 també va ser la guanyadora.

La pirotècnia rebrà 6.000 euros, així com dos contractes més en perspectiva: participar l’any vinent de nou al concurs de Blanes, quan ja serà la 52a edició; i tancar la Festa Major de Lloret al 2024. D’igual manera, l’empresa també rebrà el Trofeu Vila de Blanes, que li serà lliurat a l’inici del proper cicle festiu, en l’acte oficial del Pregó d’inici de la Festa Major de Santa Anna 2024.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, que presideix la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, ha estat l’encarregat de donar la notícia al gerent de l’empresa de València.  El veredicte del concurs l’han emès les 38 persones que enguany s’han encarregat de puntuar l’execució de cadascun dels cinc espectacles. Són la suma dels nou membres de la Comissió Tècnica i els 29 homes i dones que han conformat aquest 2023 el Jurat Popular.

Classificació

La guanyadora d’enguany ha sumat 1.032 punts, seguida en segon lloc per la Pirotècnia Martí amb 979’40. Per la seva banda, la Pirotècnia Josman n’ha obtingut 815 i s’ha situat en la tercera posició; la Pirotècnia Mille et une Étoiles 747’74 a la quarta plaça i la Pirotècnia Poleggi 708’33 punts.

Durant l’espectacle de l’empresa situada en tercera posició va protagonitzar una errada tècnica que va provocar 20 ferits lleus. Inicialment s’havia valorat la possibilitat de desqualificar-la a causa d’aquesta circumstància.

Amb tot, i d'acord amb les bases de participació del concurs, aquest extrem no és possible.