Blanes estudia desqualificar la pirotècnia responsable de ferir 20 persones ahir

Diverses boles de foc van caure al passeig i la platja després de "saltar-se els protocols de seguretat"

L'Ajuntament de Blanes (Selva) està estudiant desqualificar la Pirotècnia Josman de Cambeo d'Ourense (Galícia) "per haver-se saltat els protocols de seguretat al Concurs de Focs" després de l'incident registrat ahir a la nit quan una vintena de persones van resultar ferides per unes boles de foc que van caure a la platja.

La decisió es plantejarà en una reunió que està previst fer d'urgència aquesta tarda de diumenge amb la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d'Artifici. Segons han assegurat fonts municipals, "el Pla de Seguretat i Emergències delimita estrictament la zona on els artefactes no poden arribar, tant pel que fa a la zona de terra, on està el públic i la marítima, on estan les embarcacions".

Per això, s'ha obert una investigació per estudiar l'incident que encapçala el responsable del Pla de Seguretat i Emergències i cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.

Pouy ha volgut detallar que les empreses que participen en el concurs "disposen de plànols per saber exactament les zones que no poden traspassar-se de cap de les maneres". I ha considerat que, tot i l'incident, "la resta del pla de seguretat va funcionar" perquè, segons explica, es van poder atendre els vint ferits 'in situ' gràcies a les ambulàncies contemplades al protocol que s'havien col·locat a la façana marítima.

Segons alguns testimonis que han parlat amb El Gerió Digital han explicat que diverses persones van procedir a abandonar la platja després d'aquests fets mentre que d'altres se'ls va cremar la tovallola on eren asseguts al caure-hi les guspires de la pirotècnia.

Alguns pares també es van veure obligats a abandonar l'espectacle davant els plors dels seus fills que van patir un atac d'angoixa a veure com algunes persones havien resultat ferides.

Aquesta no és la primera vegada que el concurs deixa ferits; el 2004, tretze persones van resultar ferides amb cremades de diversa consideració, després que un coet es desviés de la seva trajectòria i explotés enmig del públic.