Unes boles de foc deixen una vintena de ferits al concurs de focs de Blanes

És el segon incident després del 2004 quan un coet es va desviar i caure a la platja

Una vintena de persones han resultat ferides aquest dissabte a la nit, després que un dels castells del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes (Selva) llencés -com es pot veure en vídeos que circulen per les xarxes- petites boles de foc entre el públic que seguia l'espectacle des de la platja i el passeig.

Fonts de l'Ajuntament asseguren que només han caigut "guspires" i informen que ningú ha hagut de ser traslladat a l'hospital. L'exhibició anava a càrrec de la Pirotècnia Josman de Cambeo d'Ourense.

Segons diversos testimonis que han parlat amb El Gerió Digital han explicat que diverses persones van procedir a abandonar la platja després d'aquests fets mentre que d'altres se'ls va cremar la tovallola on eren asseguts al caure-hi les guspires de la pirotècnia.

Alguns pares també es van veure obligats a abandonar l'espectacle davant els plors dels seus fills que van patir un atac d'angoixa a veure com algunes persones havien resultat ferides.

Aquesta no és la primera vegada que el concurs deixa ferits; el 2004, tretze persones van resultar ferides amb cremades de diversa consideració, després que un coet es desviés de la seva trajectòria i explotés enmig del públic.

L'Ajuntament ja ha anunciat que estudia desqualificar la pirotècnia per haver-se "saltat els protocols de seguretat".