Blanes netejarà dissabte les restes de pirotècnia al fons marí del concurs de focs

Un equip treballarà dins l'aigua i un segon recollirà la brossa a la sorra

L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha organitzat per aquest proper dissabte 29 de juliol una acció que se sol fer cada any coincidint amb els dies posteriors de la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. És la neteja del fons marí que tindrà lloc a l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera, que és des d’on es llença cada nit la pirotècnia per a l’espectacle nocturn.

L’objectiu és treure el màxim nombre de restes del material que hi queda dipositat després dels espectacles de focs d’artifici que, durant les cinc nits amb què ha comptat la 51ena edició del certamen, han estat omplint de llums i colors el cel blanenc.

Alhora també s’aprofita per retirar els altres tipus de residus que lamentablement també proliferen al fons marí. En l'acció de dissabte es comptarà amb el suport del Centre de Busseig Blanes Sub, que està inscrivint els submarinistes que vulguin col·laborar-hi.

Es demana que qui vulgui ajudar tingui la titulació mínima B2E o Advanced, i hi poden participar fins a 20 persones. L’adreça per apuntar-se és centre@blaneslsub.com

L’activitat es farà a partir de les nou del matí i fins les dotze del migdia. Hi haurà dos equips: el subaquàtic amb els submarinistes que aniran netejant el fons marí, i un altre grup de persones a terra, que recolliran les bosses amb deixalles que els vagin portant a la superfície els i les bussejadores.

Tothom qui vulgui es pot inscriure per fer de voluntari o voluntària, en aquest cas a través del correu del Departament de l’Ajuntament de Blanes que ho organitza: residus@blanes.cat