La UdG condemna la infiltració de l'agent de Policia Nacional a la universitat

Ho consideren "una estafa de l'Estat contra els moviments socials i defensors dels drets fonamentals"

El deganat de la Facultat d'Educació i Psicologia i el Consell del departament de Pedagogia de la Universitat de Girona (UdG) han condemnat a través d'un manifest la infiltració al grau d'Educació Social d'una agent de la Policia Nacional.

En relació amb el cas han expressat la seva "indignació" per una operació que s'ha dut a terme, diuen, dins d'una "institució oberta al diàleg i un espai segur, o que pensàvem segur, per a la llibertat d'expressió".

L'agent es va matricular a la UdG amb una identitat falsa (Maria Perelló) proporcionada per l'Estat per donar veracitat al muntatge. La facultat ho considera "una estafa de l'Estat contra els moviments socials i defensors dels drets fonamentals de totes les persones de casa nostra".

A més, la facultat també ha volgut allargar la mà a l'estudiant afectat "per tot el mal que li han ocasionat" i a la seva família. L'activista independentista i estudiant de Pedagogia a la UdG ha mantingut una relació sentimental amb l'agent de policia infiltrada fins a destapar-se l'engany.

El deganat de la Facultat d'Educació i Psicologia i el Consell del departament de Pedagogia de la Universitat de Girona també s'han compromès a donar el seu suport a "les accions legals que es puguin emprendre contra els responsables d'aquesta operació d'espionatge de l'Estat que tants drets fonamentals han vulnerat".

Agent infiltrada

L'agent de la Policia Nacional, Maria Isern Torres, s'hauria infiltrat durant tres anys en moviments socials i independentistes de Girona i Salt (Gironès). Segons va destapar 'La Directa', la policia hauria arribat a les comarques gironines el maig del 2020 utilitzant com a identitat el nom de Maria Perelló.

Des d'aleshores, i segons han detectat els col·lectius, ha estat vinculada a diferents moviments com l'Espai Antiracista, la Tancada per Drets o la campanya 21 raons, en solidaritat als encausats per les mobilitzacions del primer aniversari de l'1-O.

Divendres passat es va fer una manifestació a Girona per denunciar els fets i Alerta Solidària va anunciar que emprendrà accions legals per aquest nou cas "d'espionatge" als moviments socials i independentistes.

A més, aquest dijous dia 20 de juliol, unes 500 persones s'han manifestat a Girona contra les diferents infiltracions de la Policia Nacional -amb identitats falses proporcionades per l'Estat- entre els col·lectius independentistes.