Protestes a Girona contra la ''tortura'' de les infiltracions de la Policia Nacional

Diversos col·lectius han participat a la marxa que ha acabat amb una crema de fotos de l'agent espia

Més de 500 persones han participat aquest dijous a Girona en la manifestació contra les infiltracions de la Policia Nacional entre els col·lectius independentistes. La marxa ha començat davant de la Subdelegació del govern espanyol i ha acabat a tocar de la seu de la Policia Nacional a Girona.

Els manifestants han cridat consignes contra el govern espanyol i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui han fet culpable de "la tortura" que suposen les infiltracions d'agents de la Policia Nacional entre l'independentisme. La marxa ha acabat amb crits contra els Mossos que protegien la seu del CNP a Girona i amb la crema de fotos de l'agent que es va infiltrar a la vida del jove gironí i que s'ha descobert recentment.

La protesta ha començat a la Plaça U d'Octubre de Girona, al costat de la Subdelegació del govern espanyol. Allà s'han llegit diversos manifestos d'entitats que han condemnat la infiltració d'agents de la Policia Nacional.

Abans d'arrencar la marxa, els quatre afectats per l'espionatge per part del CNP que s'han descobert han cridat consignes contra Marlaska, la Policia Nacional i el govern espanyol. L'última paraula l'ha tingut l'Òscar, el darrer espiat que ha carregat contra la agent que s'ha infiltrat a la seva vida i contra els responsables de la Policia Nacional.

Entre els col·lectius que han donat suport hi havia la Facultat d'Educació de la UdG, per on havia passat la agent infiltrada, entitats vinculades a l'habitatge o l'espai antiracista.

Seguidament s'ha sortit per l'avinguda de Jaume I fins els jutjats de Girona, que també estaven protegits pels Mossos que s'han emportat diverses escridassades per part dels manifestants. "Estudia, no siguis policia", "Els Mossos també són forces d'ocupació" o "Fora la Justícia espanyola", han estat les proclames més habituals durant l'hora i mitja de manifestació.

Un cop la marxa ha arribat davant de la seu del CNP a Girona, fortament protegida per unitats de l'ARRO i de la Brigada Mòbil dels Mossos, s'ha llegit un manifest carregant, de nou, contra la Policia Nacional, els Mossos i la agent que es va infiltrar. Després d'una forta xiulada, s'han cremat fotografies de l'agent de la Policia Nacional infiltrada i que recentment s'ha descobert.