Núria Langa de la PAH Banyoles, absolta de la falta d'ordre públic

La plataforma explica que pateix una "persecució policial"

El Jutjat d'Instrucció 3 de Girona ha absolt a Núria Langa d'haver comès una falta d'ordre públic per no voler-se identificar quan participava en un acompanyament solidari de la PAH de Banyoles. D'aquesta manera el jutjat dóna la raó a l'exregidora de l'ajuntament i membre activa de la PAH. En els darrers mesos la plataforma ha denunciat públicament que està sotmesa a la pressió dels Mossos d'Esquadra i que pateixen "persecució policial".

"Aquesta sentència hauria de ser un toc d'atenció als Mossos d'Esquadra perquè, lluny de perseguir i mirar amb desconfiança als membres de la PAH, col·labori amb la Plataforma, que està prestant un immillorable servei a la comunitat" ha declarat Lluís Postigo, advocat de Núria Langa.

La sentència argumenta que "no queda suficientment justificada la identificació que es pretenia a Langa" i que els agents de policía "no constaten de cap manera que fos necessària la seva intervenció", reconeixent així que l'actuació policial era qüestionable. Dóna la raó a la Núria Langa quan va afirmar que els agents ja la coneixien atès que fins fa un any -i per un període de cinc- va ser regidora de l'Ajuntament de Banyoles.

Per la seva banda, Marc Vidal, president d'ICV comarques gironines, ha manifestat la seva satisfacció per l'absolució i ha manifestat que "des d'ICV seguirem posant èmfasi en el treball cooperatiu, en l'ajuda mútua i en el treball que fem des dels partits, que no és una esgrima partidista sinó treballar amb la gent i al costat de la gent".