ICV denuncia una persecució policial a membres de la PAH Banyoles

El regidor ecosocialista, Joan Luengo, fou denunciat en una concentració de la plataforma

El diputat gironí d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV-EUiA), Marc Vidal, ha reiterat aquesta tarda el seu suport a l’exregidora Núria Langa i al regidor Joan Luengo denunciats fa unes setmanes per part dels Mossos d'Esquadra quan estaven donant suport administratiu i logístic a les persones de la PAH Banyoles amb expedient d'execució hipotecària en curs. La denúncia dels agents es va produir al·legant que formaven part d'una concentració no autoritzada, fet que els membres de la PAH Banyoles van desmentir perquè anaven numerats i no eren més de 19 persones.

L'acció aquell dia consistia en personar-se en la seu bancària respectiva per entrar un document amb el qual demanaven la dació en pagament i un lloguer social. Els dos representants ecosocialistes van destacar en aquell moment que "ningú havia reclamat la presència de la policia atès que l’acció estava transcorrent amb la més absoluta normalitat, i els afectats acudien a la seva entitat bancària en qualitat de clients". En aquest sentit Núria Langa destaca que "això fa més inverosímil la intervenció dels Mossos d'Esquadra, perquè amb un cop d'ull no poden saber qui hi entra com a client i qui no perquè forma part d'una manifestació no autoritzada" i tots dos recorden que la policia municipal, tot i ser present durant la intervenció perquè es tractava d'un dia de mercat, es va mantenir al marge en tot moment.

En la bateria de preguntes presentades al Parlament el grup d'ICV reclama que es revisin les incorreccions que consten a les denúncies, donat que en tot moment van tenir un comportament correcte i acurat, i es posa en dubte que l’actuació dels mossos fos neutra ideològicament quan el que s’estava fent era ajudar persones amb pocs recursos a resoldre problemes personals tan essencials com la possibilitat de seguir vivint a casa seva.

Per aquesta raó, es pregunta específicament si hi ha alguna voluntat de criminalitzar els moviments socials i les persones que, com els regidors d’ICV, els donen suport i es demana que es revisin i es deixin sense efecte les denúncies presentades.

Més identificacions

Durant aquest matí s'ha repetit la intervenció policial en el mateix escenari i en les mateixes circumstàncies. Marc Vidal ha alertat que el grup parlamentari d'ICV-EUiA "donarà cobertura des del Parlament a aquest tipus d'accions de la PAH Banyoles per denunciar una persecució deliberada i emprendrem les accions oportunes per esbrinar si estem davant d'una intenció intimidatòria contra l'exercici d'una tasca legítima i necessària".