Indignació entre els veïns de Llagostera que porten quatre dies sense aigua

L'Ajuntament diu que no pot fer res més que "donar suport" als afectats

Quart dia sense aigua a les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava de Llagostera (Gironès). Si res no canvia, aquest dijous s'hauran de mantenir les mesures que ha posat en marxa l'Ajuntament per pal·liar els efectes que l'avaria genera als veïns, ja que encara no es preveu que es pugui restablir el subministrament.

Tot plegat genera problemes "greus" als afectats i més en plena onada de calor. El consistori ha posat a disposició les dutxes del pavelló per tal que els veïns que ho necessitin hi vagin. També ha obert la piscina amb accés gratuït des de les onze del matí fins a les sis de la tarda i reparteix aigua en garrafes als afectats.

Tot plegat ajuda, però no soluciona un problema que té indignats als veïns de les dues urbanitzacions. En Josep Maria Hierro fa vint anys que hi viu i assegura que Rec Madral, l'empresa que s'encarrega del manteniment, "no ha fet res" per tenir en bon estat la xarxa. Lamenta que no és la primera vegada i diu que ara en plena onada de calor encara és pitjor.

En Josep Maria ha anat a buscar aigua amb un parell de garrafes a l'entrada de Selva Brava. Allà s'hi ha trobat altres veïns molestos amb la situació i que també anaven a proveir-se de les garrafes d'aigua embotellada que ha posat l'ajuntament a disposició dels afectats. En total en donaven dues per habitatge, una de vuit litres i una de cinc.

A més, un dipòsit d'aigua no potable de 5.000 litres omplia les galledes o el que calgués als qui s'acostaven. En Fèlix Modrón viu a Selva Brava i exigeix una solució. "No sé qui ho ha d'arreglar, ni com ho han de fer, però no podem estar sempre així", critica.

Poca cosa pot fer el consistori

A més de carregar aigua, els afectats han aprofitat per demanar explicacions a l'alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs. El consistori, però, lamenta que poca cosa pot fer, ja que es tracta d'un conveni signat entre els veïns de les urbanitzacions afectades i Rec Madral. El problema és que fins que totes dues urbanitzacions no hagin acabat el procés necessari, l'Ajuntament no pot actuar sobre elles.

La realitat és que en breu Font Bona ja ho tindrà llest i, per tant, el consistori podrà prendre mesures de millora, però Selva Brava encara està en un període molt inicial. Llinàs ha reconegut que es tracta d'un "problema endèmic" i espera que se solucioni el més aviat possible.

A més, l'alcalde ja ha deixat clar que estan estudiant quines accions -també legals- pot prendre l'Ajuntament contra Rec Madral. Amb tot, Llinàs ha explicat que, de moment, el que faran serà seguir donant suport als afectats amb les mesures que hi ha adoptades fins que se solucioni la fuga d'aigua.

El problema és que es tracta d'unes canonades molt antigues i que en bona part no estan sectoritzades. Això fa que quan hi ha una fuga s'hagi de tallar el subministrament de tota la urbanització. Per això, veïns i Ajuntament exigeixen a Rec Madral que "actuï i repari" el més aviat possible l'avaria.