Una fuita deixa tres dies sense aigua dues urbanitzacions de Llagostera

L'Ajuntament reparteix aigua entre els veïns i els ofereix espais on dutxar-se

L'Ajuntament de Llagostera (Gironès) s'ha vist obligat a repartir aigua en camions cisterna després que els veïns de dues urbanitzacions ja portessin tres dies sense tenir-ne en plena onada de calor fruit d'una fuita. Són els de Font Bona i Selva Brava, on la xarxa d'aigua està gestionada per la companyia Rec Madral, i que fa temps que pateixen talls constants al servei.

L'Ajuntament ha actuat d'urgència i ha començat a repartir aigua en camions cisterna als veïns. A més, també ofereix als veïns poder-se dutxar al pavelló municipal i els ha donat accés gratuït a la piscina de la Canyera. En paral·lel, l'Ajuntament ha exigit a Rec Madral que solucioni l'avaria i ha posat els fets en coneixement de la Generalitat.

L'Ajuntament de Llagostera ja treballa per assumir la gestió de l'aigua en aquestes dues urbanitzacions, que actualment depèn de Rec Madral SA. Fa temps que el consistori i els veïns critiquen que la xarxa d'abastament té "greus problemes", perquè el servei pateix talls i avaries de manera "constant".

L'última, ha estat la que hi ha hagut aquest cap de setmana. Va passar dissabte i, des d'aleshores, els veïns de les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava ja porten tres dies sense aigua. Això, en plena onada de calor i quan el Procicat ha activat l'alerta per calor intensa.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha decidit tirar endavant tres mesures d'urgència per garantir l'aigua. Aquest migdia, fins a les tres de la tarda, ha activat un camió cisterna per repartir aigua als veïns (situat a les bústies que donen accés cap a Font Bona).

A més, fins a la una del migdia, i també al vespre (de les set a les nou) permetrà que els veïns de les dues urbanitzacions puguin dutxar-se amb aigua calenta al pavelló. Per últim, entre la una i les cinc de la tarda -durant les hores de més insolació- ofereix als veïns poder entrar gratis a la piscina municipal de la Canyera; respectant, això sí, l'aforament permès.

En paral·lel, l'Ajuntament de Llagostera ha exigit a Rec Madral que restableixi el servei "de manera immediata" i que millori els seus canals de comunicació, tant amb els veïns com amb el consistori. A més, ha posat els fets en coneixement de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i de l'Agència Catalana del Consum.

Assumir el servei

Aquest març, el ple de Llagostera va aprovar per unanimitat els projectes que permetran resoldre el problema de totes totes. Per una banda, es farà una canonada des del dipòsit de Can Pinet fins a al urbanització Selva Brava; i per l'altra, aquest punt d'abastament d'aigua es connectarà amb el que porta cap a la urbanització Font Bona.

Les dues obres costen 1.589.285 euros. Es preveu que els treballs, que han rebut una subvenció de 553.729,43 euros per part de l'ACA, es puguin dur a terme a finals d'aquest 2023. Un cop s'enllesteixi l'obra, subratlla l'Ajuntament de Llagostera, el consistori podrà assumir el servei i el subministrament d'aigua a les dues urbanitzacions.