Mor ofegat un home de 55 anys a la platja del Salatar de Roses

Un socorrista i el SEM l'han intentat reanimar sense èxit

Un home de 55 anys (del qual es desconeix la nacionalitat) ha mort ofegat aquest migdia a la platja de Salatar de Roses, a l’Alt Empordà.

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 12.30 hores per part d’alguns testimonis i també pel mateix servei de socorrisme de la platja. L’home ha estat rescatat de l’aigua inconscient, i el socorrista li ha començat a fer les maniobres de reanimació.

Un cop ha arribat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb un helicòpter i una ambulància, ha seguit amb la reanimació cardiopulmonar sense èxit. Fins al lloc també s’ha desplaçat una dotació dels Bombers de la Generalitat, que ha donat suport al SEM.

Els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i la Guardia Civil també s’han desplaçat a la zona. El cos de la Guardia Civil serà qui s’encarregarà de les diligències. En el moment de l’incident hi havia servei de socorrisme a la platja i onejava la bandera groga per estat de la mar.

La d’aquesta tarda és la setena víctima mortal a les platges catalanes en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre).

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a les platges i piscines aquest estiu. Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.