Retiren els cotxes accidentats de dins el canal d'Empuriabrava

El conductor, veí de Girona de nacionalitat espanyola va morir, i sis més van resultar ferits

Agents Portuaris de la Marina d'Empuriabrava (Alt Empordà) han iniciat aquest matí les tasques de retirada dels vehicles accidentats la passada matinada que van desembocar amb la mort d'una persona i sis més ferits de diversa gravetat.

Els serveis d’emergències van rebre ahir l'avís a les 00:19 h. Els fets van tenir lloc al Passeig Marítim a l’altura de l’avinguda Europa. Els Bombers van haver d’activar el GRAE subaquàtic per rescatar les persones que havien caigut al canal.

En un dels vehicles viatjaven quatre persones. Segons va poder saber El Gerió Digital i van confirmar fonts dels Mossos d'Esquadra, un dels vehicles circulava a gran velocitat mentre l'altre es trobava estacionat sense ningú al seu interior.

Per motius que es desconeixen el primer cotxe va xocar amb el segon i tots dos es van precipitar al canal després de donar diverses voltes de campana, arrossegant amb ells a quatre persones que estaven assegudes a un banc, sopant.

A les 00:32h, dos bombers del parc de Roses ja eren dins l’aigua proporcionant aire a les víctimes amb els equips d’aire. Finalment, del cotxe se'n van extreure tres homes, que van rebre atenció mèdica immediata per part del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

A un d’ells, el conductor del vehicle, un veí de Girona de 30 anys i nacionalitat espanyola, se li van fer maniobres de reanimació, però va morir. Els altres dos estan ferits de diversa consideració, però no es tem per les seves vides. En funció dels testimonis, es treballa amb la hipòtesi que el quart home hauria marxat de l’escena del sinistre pels seus propis mitjans.

Tot i l’escena confusa, els Bombers, en coordinació amb els responsables de la Policia Local de Castelló d'Empúries i el SEM, van confirmar que dins el segon cotxe no hi havia ningú. A ambdues ribes del canal, Bombers, Mossos d'Esquadra, Policial Local de Castelló d’Empúries, personal del SEM i ciutadans van treure diverses persones de l’aigua, entre els quals s’hi comptaven alguns dels atropellats.

Un cop ateses totes les persones implicades, efectius del GRAESub – que van arribar molt ràpid al sinistre perquè eren a Calella de Palafrugell, en el dispositiu de seguretat de la cantada d’havaneres- van fer una darrera inspecció dels vehicles enfonsats i dels voltants per descartar la presència del quart passatger, i van senyalitzar la zona per facilitar la investigació de la Policia Local d’Empúries, que instrueix l’atestat de l’accident.

El SEM, a més de set ambulàncies, va activar suport psicològic per atendre tant les víctimes com els espectadors de l’accident.

Dos ingressats al Trueta

Segons fonts hospitalàries, dos dels ferits estan ingressats a la unitat de semicrítics de l'hospital Trueta de Girona en estat greu. Un d'ells, anava dins el vehicle sinistrat i l'altre és un dels vianants atropellats. A més, el SEM també va traslladar dos ferits lleus a l'hospital de Figueres.