Un mort i sis ferits en caure dos cotxes dins un canal a Empuriabrava

Un circulava a gran velocitat i ha topat amb un vehicle aparcat. Abans de precipitar-se han atropellat quatre persones

ACTUALITZAT 18:14h | Una persona ha mort i sis més han resultat ferides en un accident aquesta nit a la urbanització d'Empuriabrava de Castelló d’Empúries (Alt Empordà), en què dos cotxes han atropellat quatre persones i després han caigut al canal passada la mitjanit.

Els serveis d’emergències han rebut l’avís a les 00:19 h. Els fets han tingut lloc al Passeig Marítim a l’altura de l’avinguda Europa. Els Bombers han hagut d’activar el GRAE subaquàtic per rescatar les persones que havien caigut al canal.

En un dels vehicles viatjaven quatre persones. Segons ha pogut saber El Gerió Digital i han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra, un dels vehicles circulava a gran velocitat mentre l'altre es trobava estacionat sense ningú al seu interior.

Per motius que es desconeixen el primer cotxe ha xocat amb el segon i tots dos s'han precipitat al canal després de donar diverses voltes de campana, arrossegant amb ells a quatre persones que estaven assegudes a un banc, sopant.

A les 00:32h, dos bombers del parc de Roses ja eren dins l’aigua proporcionant aire a les víctimes amb els equips d’aire. Finalment, del cotxe se n’ha extret tres homes, que han rebut atenció mèdica immediata per part del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

A un d’ells, el conductor del vehicle, se li ha fet maniobres de reanimació, però ha mort. Els altres dos estan ferits de diversa consideració, però no es tem per les seves vides. En funció dels testimonis, es treballa amb la hipòtesi que el quart home ha marxat de l’escena del sinistre pels seus propis mitjans.

Tot i l’escena confusa, els Bombers, en coordinació amb els responsables de la Policia Local de Castelló d'Empúries i el SEM, han confirmat que dins el segon cotxe no hi havia ningú. A ambdues ribes del canal, Bombers, Mossos d'Esquadra, Policial Local de Castelló d’Empúries, personal del SEM i ciutadans han tret diverses persones de l’aigua, entre els quals s’hi comptaven alguns dels atropellats.

Un cop ateses totes les persones implicades, efectius del GRAESub – que han arribat molt ràpid al sinistre perquè eren a Calella de Palafrugell, en el dispositiu de seguretat de la cantada d’havaneres- han fet una darrera inspecció dels vehicles enfonsats i dels voltants per descartar la presència del quart passatger, i han senyalitzat la zona per facilitar la investigació de la Policia Local d’Empúries, que instrueix l’atestat de l’accident.

El SEM, a més de 7 ambulàncies, va activar suport psicològic per atendre tant les víctimes com els espectadors de l’accident.

Dos ingressats al Trueta

Segons fonts hospitalàries, dos dels ferits estan ingressats a la unitat de semicrítics de l'hospital Trueta de Girona en estat greu. Un d'ells, anava dins el vehicle sinistrat i l'altre és un dels vianants atropellats. A més, el SEM també va traslladar dos ferits lleus a l'hospital de Figueres.