La màgia desborda els carrers de Torroella de Montgrí

La Fira de Màgia al Carrer continua demà amb una quarantena d’activitats repartides per diferents espais de la vila

Els carrers i places de Torroella de Montgrí s’han omplert avui de públic en la que ha estat la primera jornada de la Fira de Màgia al Carrer, Fimag, que continua demà amb una quarantena d’activitats i espectacles repartits per diferents espais de la vila baixempordanesa. Malgrat la inestabilitat meteorològica, finalment la fira s’ha pogut desenvolupar amb normalitat i el públic ha omplert tots els espectacles que s’han dut a terme al llarg del matí i la tarda.

La fira es va inaugurar oficialment ahir al vespre amb la celebració d’una gala a l’Auditori Espai Ter que va comptar amb l’actuació de cinc destacats artistes del món de la màgia que van oferir més de dues hores d’espectacle. La gala va estar conduïda pel Màgic Andreu, a qui es va lliurar el premi Fimag 2013 en reconeixement a la seva trajectòria professional.

El popular mag català va ser l’encarregat de presentar les actuacions d’Amélie –una de les poques dones que ha guanyat el Premi Nacional de Màgia General- , el mag i clown argentí Carlos Adriano, el gironí Berko i la seva màgia amb coloms, el Mag Marin i Magicleunam, un jove de només 18 anys guanyador del III Festial Magicus. Al final de l’espectacle, al hall de l’auditori, els espectadors van poder gaudir d’un aperitiu sorpresa elaborat pel Restaurant Portal de Mar.

Avui els visitants han pogut passejar per les parades d’articles de màgia del Mercat màgic instal·lat a la plaça Quintana i Combis, gaudir dels espectacles de màgia familiar i sorprendre’s amb les actuacions de màgia itinerant que diferents artistes han dut a terme al passeig de Catalunya. Els més petits també han pogut aprendre alguns trucs de màgia de la mà d’Albert Llorens i participar en diferents tallers, com ara globoflèxia o galetes i cupcakes màgiques.

A la tarda s’ha celebrat a la plaça de la Vila la gala de mags joves, en la qual un artista consolidat, el Màgic Andreu, ha presentat les promeses de la màgia. Els mags que hi han actuat són els guanyadors d’una selecció prèvia feta d’entre totes les propostes que es van presentar a l’organització de Fimag.

La programació continuarà aquesta nit amb la primera funció de l’espectacle principal de Fimag 2013, “Déja-Vu”, de la companyia Mag Edgard. Es traca d’un espectacle dirigit per Josep Maria Lari (Mag Lari) en què la il·lusió i la poesia es fonen per fer reviure els antics espectacles de prestidigitació. L’espectacle es tornarà a representar demà diumenge a les 6 de la tarda.

Demà hi tornarà ha haver tallers de màgia per als més petits i pels escenaris de Fimag hi passaran Amélie, Adrià Màgic & Zion, Carles Adriano, el Màgic Sergio i Isaac Jurado, entre d’altres.