La constitució de l'Ajuntament d'Olot es podria ajornar fins el 7 de juliol a l'espera del TSJC

Activem Olot ha presentat un recurs demanant anul·lar una mesa

Activem Olot ha anunciat que presentarà un recurs al contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Si s'admet a tràmit, s'hauria d'ajornar el ple de constitució fins el 7 de juliol.

La formació ha pres aquesta decisió després que la Junta Electoral de Zona (JEZ) hagi tombat el recurs que va presentar demanant que s'anul·lés una de les meses electorals del 28-M. En concret, una mesa en què una persona, que va votar presencialment, havia demanat el vot per correu.

Activem va presentar un recurs per demanar que s'anul·lés tota la mesa i, si això hagués passat, hauria alterat els resultats, donant dos regidors a la formació en lloc d'un i traient-li a ERC, que ha pactat govern amb Junts, el guanyador.

La decisió podria obligar a traslladar el ple de constitució de l'ajuntament d'Olot però la resta de consistoris de la Garrotxa que es veien amenaçats pel recurs a la JEZ no hauran de canviar de dia. Ara bé, el que sí que quedaria afectada és la constitució de la Diputació de Girona i dels diferents Consells Comarcals, ja que son ens que es constitueixen posteriorment als ajuntaments.

El cap de llista de la formació, Jordi Rubio, manté que les "regles del joc" són clares i que si una persona ha demanat el vot per correu, encara que no arribi a temps, no pot votar presencialment. En aquest sentit, diu que la Junta Electoral ha tombat el seu recurs perquè considera "desproporcionat" anular tota la mesa però recorda que a ells els "ve d'un regidor".