L’Ajuntament de Girona i INGESAN donaran feina a aturats durant l'estiu

Es farà una formació de 80 hores de durada i es preveu la contractació de 38 persones

L’Ajuntament de Girona ha signat per segon any un conveni amb l’empresa Instituto de Gestión Sanitaria SAU (INGESAN) per formar un grup de persones en tasques associades a la neteja d’edificis i locals. La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, ha ressaltat que es tracta d’una “iniciativa molt positiva per a la ciutat” i ha subratllat que “la voluntat de l’equip de govern de la ciutat és treballar per prioritzar les mesures adreçades a impulsar la col·laboració entre el sector públic i privat per millorar l’ocupabilitat de la població gironina”.

També ha destacat especialment que aquest any l’empresa “doblarà el nombre de contractes respecte de l’any passat”, quan es van subscriure 20 contractes de treball. Per la seva banda, amb aquesta proposta, l’empresa té com a objectiu poder disposar de treballadors i treballadores formats per cobrir els períodes de vacances del personal de plantilla.

A través d’aquesta actuació, el Servei Municipal d’Ocupació (SMO) ha seleccionat un grup de 50 persones aturades interessades a treballar en l’ocupació de netejador i netejadora durant els mesos d’estiu d’entre les persones inscrites a la borsa de treball de l’SMO i els participants dels programes de polítiques actives d’ocupació que gestiona el servei.

La formació, de 80 hores de durada, es portarà a terme durant els mesos de juny i juliol, i possibilitarà que 38 persones puguin obtenir un contracte de treball per garantir el servei durant la temporada de vacances del personal de neteja hospitalària de l’empresa INGESAN.