Els psicòlegs creuen que el zelador d'Olot va fingir que estava 'molt trastornat'

Els perits creuen que era "plenament conscient" que el que feia era il·legal

Els psicòlegs que han declarat aquest dijous al matí al judici contra Joan Vila creuen que el zelador s'ha inventat que matava els ancians per pena i per estalviar-los patiment per crear un mòbil per "autoexculpar-se". Els perits han fet un perfil de l'assassí en sèrie com un home "fred", poc empàtic i amb problemes de socialització però absolutament "normal" ni sense cap trastorn psicològic.

Els psicòlegs, que asseguren que Joan Vila és una persona amb molt poca autoestima, apunten que el zelador va matar per "satisfacció personal" i perquè se sentia "poderós". "Sentia que controlava la vida i la mort, se sentia com un Déu", han afirmat els psicòlegs. Per això, creuen que l'assassí es va anar "envalentint" i cada vegada matava ancians amb més freqüència.

"Ell pensava que ho estava fent molt bé i que no el descobririen", han explicat els psicòlegs. Segons han conclòs el perits, Joan Vila era perfectament conscient que el que feia era il·legal i intentava ocultar les proves perquè no l'atrapessin. "Cada vegada tenia més sensació d'impunitat, més sensació de poder i control i, potser per això, es va tornar menys curós", han detallat els psicòlegs.

Al llarg d'aquest dijous també han declarat el director de 'la Caritat' i una psicòloga, a qui Vila va visitar durant anys. Asseguren que era una persona "molt hermètica", que mai va explicar que se sentís discriminat per ser homosexual i que, en relació a la feina, només en una ocasió va dir que estava fart "de culs arrugats". 
També han d'exposar les seves conclusions els psiquiatres que hauran de determinar si Vila pateix o no alguna alteració psíquica. Els psicòlegs són clars: és una persona "normal", no és un psicòpata i no pateix cap trastorn.