Guanyem i Junts inicien les negociacions per un pacte a l'Ajuntament de Girona

Aquest dilluns s'ha celebrat la primera reunió i ja s'està treballant sobre un document

Guanyem Girona i Junts comencen a explorar un pacte de govern a l'Ajuntament de Girona. L'equip negociador de les dues formacions es va reunir aquest dilluns per primera vegada, després que els caps de llista es trobessin la setmana passada.

Aquest dimarts, Guanyem ha fet arribar una primera proposta de treball, que Junts "estudiarà i complementarà" per continuar "avançant". En un comunicat, la llista liderada per Gemma Geis remarca que la voluntat de Junts és que Girona tingui un govern "fort", amb projectes per a la ciutat i els seus ciutadans on "Junts tingui un paper significat".

En aquest sentit, recorden que el 28-M va donar 8 regidors a Guanyem i 6 a Junts, però que es van quedar a 41 vots de quedar 7 a 7. "Junts està compromès amb Girona i té una proposta seriosa i amb contingut per treballar per la ciutat", remarquen.

L'anunci arriba només uns dies després que ERC fes públic que prioritza un govern independentista a la ciutat i, per tant, permetria investir el cap de llista de Guanyem, Lluc Salellas, com a nou alcalde. Els republicans, però, marquen com a "condició necessària" en les negociacions "treballar el com per davant del qui".

Junts, per la seva banda, emplaça Guanyem a liderar aquest procés negociador amb les forces independentistes.