Salellas (Guanyem) iniciarà avui contactes amb Junts i ERC per ser alcalde a Girona

Paneque (PSC) diu que la ciutadania "no entendria" un pacte com aquest

El candidat de Guanyem Girona, Lluc Salellas, iniciarà avui una ronda de contactes amb Gemma Geis de Junts i Quim Ayats d'ERC per sondejar les possibilitats de ser investit alcalde amb el seu suport.

El cap de llista, que ha empatat a vuit regidors amb el PSC de Sílvia Paneque, creu que ara "tocaria" arribar a un acord d'aquestes característiques ja que s'ha demostrat que a Girona "és una ciutat independentista" i hi ha "ambient de canvi".

Salellas, que ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio ha deixat clar que "aspira" a ser alcalde el proper 21 de juny i en els contactes que celebrarà avui intentarà definir amb Geis i Ayats com han de ser els propers mesos i anys a la ciutat.

Preocupat per l'augment de l'extrema dreta

El cap de llista de Guanyem també s'ha mostrat preocupat per la crescuda de Vox i el fet que entri al consistori amb un regidor. "La baixa participació els ha afavorit i el compromís que prenc com a cap de llista i possible alcalde és que posarem totes les barreres que tinguem a les nostres mans perquè l'extrema dreta no pugui créixer més a Girona i que d'aquí a quatre anys pugui desaparèixer del consistori", ha reblat.

Paneque diu que la ciutadania "no ho entendria"

L'alcaldable del PSC per Girona i guanyadora de les eleccions a la ciutat, Sílvia Paneque, assegura que no s'entendria un pacte independentista a tres bandes entre Guanyem, Junts i ERC per fer alcalde Lluc Salellas.

"Nosaltres no ho entendríem de cap manera i pensem que la ciutadania tampoc", ha afirmat la socialista en una entrevista als Matins de TV3. Paneque diu que aquesta fórmula no "correspondria a la idea de canvi" i que, a més, suposaria un nou acord "entre les dues forces que han conformat govern els quatre darrers anys" -en referència a Junts i ERC- i aprofundiria "en la idea de divisió" quan la gent "vol tornar-se a entendre".

A més, l'alcaldable socialista creu que aquest acord "aprofundiria en la divisió", quan allò que vol la gent és "tornar-se a unir al voltant d'un projecte col·lectiu". Segons Paneque, els 700 vots i escaig que els separen de Guanyem són "una distància suficient" perquè l'opció que s'imposi sigui la seva, "la de la unitat i el projecte col·lectiu". "I treballarem perquè això sigui així", ha conclòs.

Ara, Paneque ja avança que venen dies de "parlar amb calma i profunditat". De moment, també assegura que és "prematur" fer càbales sobre qui tindrà damunt la taula com a opció prioritària a l'hora d'anar a buscar suports per ser investida alcaldessa.

"El que tenim clar és que s'ha imposat el canvi que tant havíem anunciat; la nostra política parla de projecte col·lectiu, de la política útil, de la d'unir els ciutadans i ciutadanes de Girona", ha dit durant l'entrevista a TV3. "Aquests són els missatges que rebem, i ens sentim responsables de governar aquest ciutat i liderar el canvi", ha subratllat.