ERC prioritza formar un govern independentista amb Guanyem Girona

Els republicans asseguren que també cal posar en solfa el "projecte de ciutat"

El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona ha assegurat avui que es posiciona "a favor de treballar prioritàriament" en la formació d'un "govern independentista", per la qual cosa deixaria sense opcions al PSC de Sílvia Paneque i ho deixaria tot de cara per a investir Lluc Salellas (Guanyem Girona) com a nou alcalde a la ciutat.

Tanmateix els republicans han afirmat que amb sentir afinitat per la independència de Catalunya no és suficient i que també caldrà assolir acords pel que fa referència al "projecte de ciutat" i a les "iniciatives per a fer front als reptes que té Girona".

Amb tot, el partit diu marcar com a condició necessària per fer passos en aquesta direcció "treballar el ‘com’ per davant del ‘qui’, allunyant-se de personalismes i fent passos endavant pel futur de la ciutat".

Els republicans asseguren que el model econòmic, l’habitatge, la mobilitat i la seguretat han de ser els pilars fonamentals on sostenir el model de ciutat que el futur govern ha de posar en marxa.

Així mateix, la formació diu que cal fer autocrítica del resultat de les eleccions municipals i avança que treballarà per "recuperar la confiança de la ciutadania" a Girona i la resta del país.