Pronostiquen una setmana amb ruixats i tempestes cada dia fins dijous

Una DANA al sud-oest de la península provocarà aquesta situació

Els pròxims dies s'espera una setmana meteorològicament inestable, amb la presència de ruixats i tempestes pràcticament cada dia. Així ho ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, que ha destacat la importància d'entendre la situació actual de l'atmosfera per comprendre els canvis que es produiran al llarg dels propers dies.

En aquests moments, s'observa al sud-oest de la península Ibèrica una pertorbació que aviat quedarà aïllada de la circulació general. Aquest fenomen serà anomenat DANA, que significa Depressió Aïllada a Nivells Alts. Es preveu que aquesta DANA sigui responsable de la inestabilitat que predominarà a gran part de la península, especialment al sud-est, on es poden acumular registres de precipitació importants a causa dels seus efectes.

A Catalunya, durant la setmana, es preveu una dinàmica molt semblant. Durant els matins, encara es podran observar clarianes, però a partir del migdia les nuvolades creixeran de forma significativa des del prelitoral, provocant ruixats i tempestes en qualsevol punt del territori, amb menys afectació a la costa.

Durant aquesta primera meitat de setmana, es preveu la presència de tempestes a partir de demà mateix. Dimarts, dimecres i dijous es mantindrà la mateixa tònica, amb condicions propícies per a ruixats i tempestes. Especialment cal estar atents al dijous, ja que sembla que podria ser el dia en què les precipitacions seran més extenses i intenses, afectant un major nombre de comarques.

Pel que fa als darrers dies de la setmana, encara hi ha certa incertesa entre els models meteorològics. No obstant això, segons les dades actuals, es podria produir una pausa en els ruixats fins diumenge. És important tenir en compte que encara falten diversos dies i caldrà confirmar i seguir l'evolució dels pronòstics.