Avís per xàfecs intensos el diumenge a la tarda a l'interior de Girona

Les pluges podrien afectar altres zones però sense massa intensitat

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per intensitat de la pluja per aquest diumenge a la tarda que afectaria les comarques interiors de la demarcació de de Girona, registrant-se fins a 20 litres per metre quadrat en tant sols mitja hora.

La precipitació farà acte de presència a última hora del matí entrant per l'oest i el Pirineu per, mica en mica, estendre's per la resta de comarques, incidint especialment en el Ripollès, la Garrotxa, i la Selva a la tarda.

També està previst que caiguin algunes gotes al Pla de l'Estany, el Gironès i el Baix Empordà, però sense massa importància. La temperatura al seu torn també baixarà lleugerament i la cota de neu se situarà entorn els 2.600 metres al Pirineu. L'Alt Empordà podria no registrar-se precipitació degut a la tramuntana que bufarà al llarg de tot el dia, en principi lleugera i moderada al matí però que es forçarà amb cops forts a la tarda.

La setmana següent es preveu més inestabilitat a partir de dimecres i una baixada important de les temperatures, que se situarien per sota de les que es registren habitualment en aquesta època de l'any.