El Gran Circ de Nadal de Girona estrenarà carpa pel 10è aniversari i s'instal·larà a la Copa

Tindrà cabuda per a 1.650 espectadors

El Gran Circ de Nadal de Girona celebra enguany el desè aniversari i, per commemorar-ho, estrenarà carpa i nova ubicació, ja que s'instal·larà a la Copa. El nou recinte, de 42 metres de diàmetre, tindrà cabuda per a 1.650 espectadors per a cadascuna de les dotze representacions programades entre el 25 i el 30 de desembre.

L'espectacle dels deu anys tindrà dues hores de durada repartides en dues parts i hi participaran 25 artistes internacionals, acompanyats per la música en directe dels integrants de la Paris Circus Orchestra. Genís Matabosch s'encarregarà de fer de mestre de cerimònies de la nova producció que tindrà al cèlebre pallasso Pastelito com a fil conductor.

Sota un disseny d'il·luminació de Martí Cortijos i la regidoria de Patrick Rosseel, l'espectacle serà l'ocasió de gaudir d'un reguitzell de grans figures del món del circ internacional provinents de Xile, Brasil, Hongria o Sud-àfrica.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, han explicat aquest dimarts els detalls de la pròxima edició de l'esdeveniment nadalenc.

"El Gran Circ de Nadal s'ha consolidat en la programació nadalenca de Girona i ha atret públics culturals de perfils diferents als habituals, obrint-se a espectadors de tots els orígens. També ha reforçat la capitalitat de Girona en aquest aspecte, ja que molts espectadors venen de fora de la ciutat. Amb la nova carpa a la Copa, el circ guanyarà visibilitat, i esponjarà els espais d'interès durant les vacances de Nadal", ha assenyalat l'alcaldessa.

Per la seva banda, el diputat Albert Piñeira ha afirmat que un any més, el Circus Arts Foundation, amb Genís Matabosch al capdavant, "tornarà a sorprendre" amb un espectacle de primer ordre. "La Diputació, com també l'ajuntament i la implicació del sector privat, veiem la necessitat d'impulsar un esdeveniment artístic com aquest per tal que tots els públics puguem gaudir novament d'alguns dels millors números internacionals de circ", ha afegit Piñeira.