Girona reordena els usos per esquivar la sentència contra el Leroy Merlin

Es buscar així fer front a la resolució del TSJC

El ple municipal de Girona ha aprovat definitivament la modificació puntual urbanística número 81 del pla general per reordenar els usos dels sòls industrials i comercials en el sector de l'Avellaneda, Mas Gri i la carretera de Barcelona. Aquesta modificació busca fer front a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va considerar il·legal la llicència d'obres concedida per l'Ajuntament al Leroy Merlin, que va obrir al juny del 2019 al sector de Can Turon.

L'adaptació del sector també inclou l'espai on es construirà un pàrquing dissuasiu de gairebé 250 places a Mas Gri, per al qual l'Ajuntament ha rebut fons europeus Next Generation. Així, el canvi urbanístic podria permetre que l'Ajuntament esquivi la sentència desfavorable del TSJC.

En l'aprovació definitiva de la modificació número 81 del pla general, l'equip de govern, format per Junts i ERC, va donar suport, així com també el PSC i l'edil no adscrit, Daniel Pamplona. No obstant, el grup Guanyem es va abstenir perquè la reordenació podria significar que en el sector s'establissin "grans superfícies comercials".

La portaveu de Ciutadans, Míriam Pujola, no va estar present a la votació per una indisposició. La modificació urbanística es va aprovar per majoria i ara es podrà dur a terme la reordenació del sector.