El TSJC torna a resoldre negativament sobre les obres de la C-65 a Girona pagades per Leroy Merlin

El tribunal considera que no s'ha respectat la zona verda que estipula el Pla General

El TSJC ha resolt una vegada més sobre la polèmica arribada de Leroy Merlin a Girona després d'una primera sentència judicial contra l'atorgament de la llicència municipal d'obres per a la seva construcció i, ara amb una nova resolució el novembre, de declarar nul·les les obres a la C-65 que va pagar l'empresa de bricolatge com a contrapartida perquè el consistori li permetés construir la botiga a Can Turon.

L'objecte de les obres era que la multinacional francesa pagaria la millora de la xarxa viària de la zona de l'Avellaneda consistent en duplicar el carril de sortida de la C-65 en direcció Sant Feliu de Guíxols per accedir a la rotonda del carrer de Barcelona com també un carril per enllaçar amb l'N-IIa en direcció a Fornells de la Selva. Aquestes obres van tenir un cost per l'empresa de 632.275 euros, aprovades prèviament per l'Ajuntament i que ara el TSJC les ha declarat nul·les segons explica Diari de Girona.

Els treballs van ser denunciats per l'empresa Werkhaus SL (propietària de Bauhaus), que va assegurar hi havien "múltiples anomalies i irregularitats" en la construcció de l'establiment de Leroy Merlin i la carretera. La primera sentència afirmava que el projecte ocupava més del 10% de la zona verda on es troba, sobrepassant el que estipula el POUM, tot i que el consistori i l'empresa ho xifren en un 9,41%

Amb tot, des de l'Ajuntament de Girona presentaran un recurs de cassació a la sentència mentre que ja estan redactant un nou Pla General que podria ser aprovat provisionalment el proper mes de gener. En aquest, s'aplicarà una modificació per a donar compliment a les exigències del TSJC respecte a les zones verdes que deixarien la resolució judicial sense efecte.