El TSJC declara nul·la la llicència d'obertura de Leroy Merlin a Girona

L'empresa va fer obres a la C-65 a canvi d'obtenir els permisos

Revés del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a la botiga de bricolatge Leroy Merlin situada a l'Avellaneda de Girona després que aquest hagi decidit declarar nul·la la llicència comercial que se li va atorgar en el seu dia i que l'empresa Werkhaus SL (propietària de Bauhaus) va denunciar per "múltiples anomalies i irregularitats" en la seva tramitació.

El tribunal considera que la Generalitat no va procedir a l'exposició pública de l'estudi d'avaluació de mobilitat i és per aquest motiu que el TSJC ha estimat la demanda que ara es pot recórrer al Tribunal Suprem (TS). El procés es va iniciar el 2017 quan el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat va atorgar a Leroy Merlin la llicència comercial per poder implantar un establiment a Girona.

A canvi, la multinacional francesa havia de pagar la millora de la xarxa viària de la zona de l'Avellaneda consistent en duplicar el carril de sortida de la C-65 en direcció Sant Feliu de Guíxols per accedir a la rotonda del carrer de Barcelona com també un carril per enllaçar amb l'N-IIa en direcció a Fornells de la Selva. Aquestes obres van tenir un cost per l'empresa de 632.275 euros, aprovades prèviament per l'Ajuntament de Girona.

El PSC demana explicacions a Madrenas

El grup a l'oposició del Partit Socialista de Catalunya (PSC), s'ha mostrat avui preocupat per la resolució emesa pel TSJC. Segons el regidor Antoni Balbín, “aquest cas és molt preocupant i hi ha múltiples dubtes que el govern de JuntsxCat i l’alcaldessa Marta Madrenas, per transparència i honestedat, han de resoldre al més aviat possible”, preguntant-se alhora quines conseqüències pot tenir ara pel consistori la sentència.

Els socialistes volen saber per quines raons el consistori gironí va decidir tirar endavant amb les obres sense celebrar un concurs públic i van deixar en mans de Leroy Merlin el projecte i execució de les obres de millora de viabilitat a la zona de l’Avellaneda. El PSC també es pregunten si el govern de JuntsxCat creu que el compromís d’evitar aglomeracions viàries s’ha complert en aquest tram on coincideixen el carrer Barcelona, la N-IIa i la C-65.

Finalment, volen saber quina és la posició de l’Ajuntament de Girona sobre l’acusació que aquestes obres han afectat més d’un 10% la zona verda dels terrenys municipals quan, segons la pròpia normativa de l’Ajuntament, no ho podien fer i, per últim, per què Leroy Merlin va poder obrir el dia 7 de juliol del 2019 quan era festiu i no era possible.