Amazon posa en funcionament les instal·lacions del Logis Empordà

El sistema informàtic està a punt i la plantilla gairebé completada

Amazon inicia avui 17 d'abril l'activitat al nou centre de distribució ubicat al Logis Empordà d'El Far d'Empordà (Alt Empordà) després d'arrencar el 15 de febrer amb el procés de selecció d'empleats.

Les darreres setmanes l'activitat ha estat frenètica a les instal·lacions altempordaneses ultimant els últims detalls pel que fa a la posada en marxa del sistema informàtic que ha de registrar els productes i canalitzar les comandes per a ser entregades posteriorment.

Amb tot, la setmana passada es va fer públic que el gegant de la logística encara buscava 250 operaris més per a treballar en la secció de logística, mentre s'espera que la nau doni feina a un total de 1.400 persones, algunes provinents de la planta de Martorelles (Vallès Oriental), tancada recentment.

El nou centre logístic que es va començar a edificar a mitjans del 2021 té una superfície construïda de més de 50.000 metres quadrats i es complementarà amb l'activitat que la companyia duu a terme als emplaçaments del Prat i Castellbisbal.

L'obertura a l'Alt Empordà dona resposta a l'estratègia de la multinacional per proveir França – i especialment, la Catalunya del Nord - on té problemes per instal·lar-se. Només uns mesos després d'assolir-se l'acord per a construir al Logis Empordà, i malgrat l'oposició de diversos sectors, el gegant de la logística va tancar un acord per aixecar un magatzem de menors dimensions -5.000 metres quadrats- a Ribesaltes, a escassos deu minuts de Perpinyà. Dos centres "complementaris" que permetran a la companyia posicionar-se a banda i banda de la frontera mentre creix el debat –i l'oposició- sobre model de comerç en línia.

La batalla oberta entre determinats sectors francesos contra el gegant del comerç electrònic feien pensar que desistiria d'instal·lar-se a tocar de Perpinyà i que aprofitaria la ubicació del Logis Empordà –a escassos 40 quilòmetres- per abastir l'altra banda dels Pirineus. De fet, la companyia té previstes tres grans plataformes al país gal. I una, de 185.000 metres quadrats, a Nimes està aturada per un Tribunal Administratiu.

La placidesa amb la qual la multinacional obre centres a pocs quilòmetres de la frontera feia preveure que els opositors al projecte, entre ells l'associació Alternatiba66 o la Confederació de Comerciants de França, havien guanyat la pugna però, poc després que comencessin les obres al Logis Empordà, al Far, la comunitat urbana de Perpinyà Mediterrània (PMM) anunciava que finalment s'instal·laria un magatzem de menors dimensions –anomenat d'última milla- a Ribesaltes.