Amazon obrirà el centre logístic a l'Alt Empordà el proper abril

Un mes abans inauguraran a Saragossa i en total donaran feina a 2.500 persones

Amazon ha finalitzat la seva etapa d'hibernació i ha anunciat pel proper mes d'abril l'obertura del centre logístic a l'Alt Empordà, més concretament al Logis Empordà a prop de Figueres que inicialment havia d'inaugurar l'any passat. La multinacional de Seattle (EUA) també engegarà les instal·lacions de Saragossa un mes abans i, entre tots dos, es donarà feina a 2.500 persones en total, dels quals 1.400 seran només al Far d'Empordà.

El nou centre logístic que es va començar a construir a mitjans del 2021 té una superfície construïda de més de 50.000 metres quadrats i es complementarà amb l'activitat que la companyia duu a terme als emplaçaments del Prat i Castellbisbal.

La notícia ha anat acompanyada del tancament de la instal·lació que tenen a la localitat de Martorelles (Vallès Oriental), al considerar que la tecnologia amb què funcionava s'havia quedat obsoleta i l'activitat serà absorbida pel nou centre aragonès. Els 800 treballadors d'aquest punt de la xarxa tindran l'opció d'anar a un dels dos centres logístics nous o ser recol·locats en altres plantes properes.

Aquest moviment respon a la reorganització que la companyia està realitzant a l'Estat. A l'octubre, Amazon va anunciar que tancava la planta de Paterna (València) i es concentrava a Picassent, a 25 quilòmetres de distància.

El gegant del comerç en línia va anunciar recentment que acomiadaria fins a 18.000 treballadors arreu del món, 8.000 més de que s'havia previst inicialment. Tot plegat va obligar a posar el fre a l'obertura dels nous centres, entre els quals s'hi trobava el del Far d'Empordà. Aquest centre serà altament robotitzat com el que la multinacional té a Illescas (Toledo) o al Prat del Llobregat.