Torrent diu que la central d'Amazon a l'Alt Empordà servirà per reindustrialitzar Catalunya

El conseller assegura que farà costat als treballadors de Martorelles

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assenyalat que la instal·lació d'Amazon a l'Alt Empordà va en la línia de reindustrialitzar Catalunya i ha dit que la Generalitat vol situar-se com una "administració emprenedora" i captar inversió estrangera d'alt valor afegit.

"Estem en uns moments molt interessants, en una finestra oportunitat, en un procés reindustrialització d'Europa que busca més sobirania productiva i tecnològica i nosaltres estem molt ben posicionats en molts dels sectors que són estratègics", ha continuat el conseller, que ha citat altres exemples com els d'ILJIN a Mont-roig del Camp o Kronospan a Tortosa.

D'altra banda, el conseller d'Empresa i Treball ha negat que la multinacional hagués rebut ajuts públics per instal·lar-se a Martorelles, tal com va deixar entreveure aquest dimecres CCOO. El sindicat va acusar Amazon d'aplicar un "ERO encobert" i va definir el tancament com "una voluntat de forçar els empleats a acollir-se a convenis de referència menys avantatjosos, o a donar-se de baixa voluntàriament del lloc de feina".

Aquest dijous, les veus crítiques al tancament de la planta d'Amazon a Martorelles s'hi ha afegit l'alcalde del municipi, Marc Candela. “Som molt conscients de quina companyia és”, ha etzibat l’alcalde, que ha indicat que ara la prioritat és garantir els llocs de treball.