Raimat premia als joves talents de la gastronomia gironina

Joan Roca ha format part del jurat

Raimat ha lliurat avui els premis del Primer Concurs Raimat amb els Joves Talents de la Gastronomia, organitzat en col·laboració amb tres importants escoles d’hostaleria de Catalunya, Institut Escola d’Hostaleria de Girona, L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, i que el seu objectiu és recolzar el talent de les joves promeses del panorama gastronòmic català.

Després de 8 mesos de competició, un jurat, presidit per Joan Roca, xef del Celler de Ca Roca (tres estrelles Michelin i escollit recentment com el millor restaurant del món), format per periodistes gastronòmics i pel enòleg del celler, han avaluat al llarg de tot el dia a aquestes joves promeses i les seves propostes gastronòmiques, atenent a criteris com  sabor, presentació, aroma o originalitat.

Al final tres s’han alçat amb el premi: Marià Casas de l'escola de Girona, s’ha fet mereixedor del premi després de preparar Caneló de verdures i bolets amb Parmentier. Roger Soler, de l'escola de Lleida, ha elaborat Bacallà amb caramel de vi i codonyat, una recepta que li ha valgut l’aprovació del jurat i, finalment, José Antonio Valls, de la de Barcelona, ha obtingut el premi gràcies a la seva recepta Llom de porc farcit de formatge de cabra, orellanes i fruits secs amb salsa de pebres i puré de patates.

Moments abans d'anunciar els guanyadors Roca ha assegurat que "els membres del jurat estem gratament sorpresos de l'altíssim nivell dels concursants, sobretot pel que fa a l'execució tècnica. Crec que això demostra la bona salut de la qual gaudeix la gastronomia al nostre país", ha dit el xef.

Cadascun dels guanyadors rebrà 2.000 euros per ampliar estudis en gastronomia. Així mateix, el millor expedient acadèmic de cadascuna de les escoles, rebrà una Beca Raimat dotada de 1.500 euros. El guanyador d'aquesta beca es donarà a conèixer una vegada finalitzat el curs lectiu.
Amb aquesta acció Raimat vol apostar pels joves, que en un futur seran el motor i la imatge del país al món.