Hugas de Batlle ofereix una jornada de senderisme, gastronomia i vins ''d'alçada''

Una quarantena d'assistents van participar en aquest esdeveniment del Vívid

Colera (Alt Empordà) va ser escenari ahir d'un dels actes destacats d'aquest cap de setmana del Vívid, el festival de l'enoturisme de la Costa Brava de la mà de la DO Empordà amb una sortida de senderisme organitzada pel celler Hugas de Batlle que va aplegar una quarantena de persones al poble altempordanès.

Pels voltants de les deu del matí es va iniciar el recorregut per la riera que va discórrer per les vinyes la Falguera i la part baixa de Coma de Vaixell fins arribar al poble en ruïnes de Molinàs, gran part d'ell abandonat. Eduard Hugas de Batlle, que encapçalava l'expedició, aprofitava per desgranar els seus coneixements sobre la flora, la fauna, el raïm, els mètodes de recol·lecció i, fins i tot, la història local que parlava dels temps d'estraperlo en que Colera, i més concretament aquella zona de Molinàs, era un lloc de pas molt controlat per la Guàrdia Civil.

Després de gairebé dues hores de caminada es va arribar a la vinya de Coma de Vaixell, situada a 380 metres d'alçada amb unes espectaculars vistes de la vall, Colera, Cap de Creus i el mediterrani. Aquesta és una finca que compta amb les varietats de raïm de garnatxes negres, cabernets sauvignon i merlots. Un paratge que ahir estava preparat amb taules i cadires per acollir un esmorzar consistent en pa amb tomàquet, una combinació de formatges i embotits locals, tot plegat amenitzat pels vins Hugas de Batlle.

L'Esther, en Toti, l'Albert i l'Eduard van ser els encarregats d'explicar i presentar una selecció de vins (un blanc, dos negres i un espumós) que van fer les delícies dels assistents a l'acte. Començant pel Decibels (2022), novetat d'enguany, és un moscat blanc que va sorprendre als participants i va obrir boca per donar pas als negres -Coma de Vaixell (2018) i Coma Fredosa (2015)- per a rematar amb l'espumós Xalet d'en Molar (2021).

El retorn a Colera es va fer a través de la vinya de Coma de Vaixell per acabar a les instal·lacions del celler. De cares al proper cap de setmana el Vívid té programades prop d'una vintena més d'activitats repartides per l'Alt Empordà i el Baix Empordà, on en destaquen un tast ancestral a Sant Quirze de Colera amb Glops d'Història i Cellers d'en Guilla, la primera edició de l'Speed Dating maridat amb vins i un esmorzar entre vinyes al celler Espelt amb el xef Gregory Abella.