Girona habilita una parada per a busos turístics al costat de l'aparcament de la Copa

La prova pilot s'activarà divendres 31 de març

L’Ajuntament de Girona ha habilitat una parada per a busos turístics a la Copa com a prova pilot. En concret, l’espai està ubicat al passeig de la Devesa, entre la rotonda del Pont de Pedret i el pont de l’avinguda de França. S’ha suprimit un dels dos carrils de sortida de la ciutat de Girona d’aquesta via per establir-hi un punt on els autobusos puguin encotxar i desencotxar. La parada estarà operativa de les 9 a les 21 h, de dilluns a diumenge, i hi haurà espai per a tres vehicles.

“L’objectiu d’aquesta mesura és continuar donant diverses portes d’entrada al Barri Vell i, d’aquesta manera, diversificar i redistribuir l’arribada de turistes per dinamitzar diferents zones comercials de la ciutat, com el barri de Pedret i el burg de Sant Pere. Estem davant d’una prova pilot i, en aquest sentit, treballarem conjuntament amb els operadors turístics un protocol per al bon funcionament del nou baixador. Finalment, aquest punt s’ha establert aquí atès que impactarà el mínim als veïns i veïnes de la ciutat” ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

Aquests dies s’ha senyalitzat la parada, que estarà plenament operativa a partir d’aquest divendres, dia 31 de març. Des de llavors, els busos turístics podran aturar-se, durant un màxim de 15 minuts, en aquest nou punt perquè les persones que vinguin a visitar Girona puguin baixar o pujar del vehicle.

Amb aquesta nova parada, la ciutat de Girona passarà a tenir dos punts on els busos turístics podran aturar-se uns minuts per encotxar i desencotxar: l’estació de busos de Girona i el passeig de la Devesa. Així mateix, la pujada i baixada de passatgers i passatgeres es podrà continuar realitzant a l’espai habilitat per a busos del Pavelló Municipal Girona – Fontajau, a banda d’efectuar-hi l’estacionament.

El nou punt s’ha consensuat amb diversos operadors turístics de la ciutat. Així mateix, amb la voluntat de garantir el bon ús d’aquest baixador, s’establiran unes pautes de funcionament que inclouran, per exemple, el compliment de l’horari del baixador i el temps màxim establert per efectuar la càrrega i descàrrega de passatgers i passatgeres; el compliment de les mesures mediambientals; la prohibició d’aparcament, i la gestió de fluxos turístics vers el Barri Vell.