Transgourmet enllesteix la reforma del Gros Mercat de Girona invertint 2,2 MEUR

S'ha potenciat tota la zona de producte fresc, que ara ocupa gairebé una tercera part de la superfície de venda

La reforma del Gros Mercat de Girona, que forma part de la xarxa de 'cash & carry' de la companyia, han costat 2,2 MEUR. L'objectiu de les obres, precisa la companyia, ha estat "donar resposta a les noves necessitats dels professionals de l'hostaleria i el comerç".

Precisament per això, els treballs han potenciat el mercat de frescos (que inclou carnisseria, xarcuteria, fruiteria, peixateria, formatges, làctics i congelats). Actualment, aquesta zona ocupa 903.37 metres quadrats dels 3.123,20 de superfície de venda que té el Gros Mercat. L'establiment també ha incorporat més referències de vins amb DO de la zona a la seva bodega i ha ampliat l'assortiment de producte sec.

Les obres s'han subdividit en dues fases. La primera, que es va centrar en l'interior, es va fer durant el 2020. I ara, els treballs s'han completat amb la renovació de tota la part d'entrada al Gros Mercat. "L'objectiu és fomentar els espais diàfans que permetin als clients una experiència de compra més còmoda i eficaç", destaca Transgourmet.

Situat al polígon Mas Xirgu, el Gros Mercat de Girona ocupa una superfície total de 4.055 metres quadrats. Té 35 treballadors i, dins les instal·lacions, hi ha una benzinera Gm Oil i 117 places d'aparcament per als clients.

Transgourmet també ha aprofitat la reforma per impulsar l'eficiència energètica. Així, el Gros Mercat té plaques fotovoltaiques a la coberta, s'ha canviat la il·luminació per tecnologia led i s'han incorporat sistemes de refrigeració sense afectació al medi ambient.

24 Gros Mercat

Transgourmet Ibèrica és propietat del grup suís Transgourmet, el segon grup de distribució majorista d'Europa i que pertany al Grup Coop. L'empresa té sis plataformes de distribució repartides arreu de l'Estat. És referent al sector horeca amb Gm Cash-Gros Mercat, la seva marca de 'cash & carry' que suma 70 centres. També té una divisió de Food Service.

A Catalunya, Transgourmet té 24 Gros Mercat. D'aquests, sis són a comarques gironines; tretze, a Barcelona; quatre, a Tarragona, i un, a Lleida. La companyia té més de 800 supermercats franquiciats sota les ensenyes Suma, Proxim i Spar, i més de 2.000 clients independents.