Territori invertirà 2,6 MEUR en el ''nyap'' del pont de Verges per facilitar el pas de maquinària agrícola

L'obra arriba després d'una inversió inicial de 3,6 MEUR i moltes protestes dels agricultors

La Generalitat després d'invertir 3,6 MEUR en la reparació i eixamplament del pont de Verges (Baix Empordà) al seu pas pel riu Ter a la C-252 es van adonar que no tenia l'amplada suficient per facilitar el pas de maquinària agrícola. Després de diverses queixes, Territori ha impulsat la redacció del projecte per eixamplar-lo.

L'obra tindrà una inversió estimada d'uns 2,6 MEUR. Com a mesura transitòria mentre es redacta l'estudi, hi instal·larà un sistema de gestió intel·ligent del trànsit amb semàfors, per evitar que es creuin vehicles de grans dimensions al mateix temps sobre el pont. La mesura arriba després de llargues reivindicacions i de protestes.

La darrera el mes d'octubre quan els agricultors del municipi van sortir amb els tractors per denunciar que la reforma que s'havia fet en aquest tram reduïa la zona asfaltada i complicava la circulació. Aleshores, Territori es va comprometre a estudiar si es podia ampliar el taulell del pont i aconseguir més metres en cada carril.

El projecte que s’impulsa detallarà tècnicament les actuacions per a eixamplar l’estructura, que té una longitud de 420 metres, de manera que la calçada per a la circulació s'incrementi en 1,6 metres. El pont, originari de 1941, recentment ha estat objecte d’una actuació de rehabilitació i s’hi ha construït una vorera per al pas de vianants i ciclistes.

L'Ajuntament critica la "manca" de planificació

L'Ajuntament de Verges celebra que "Territori treballi per trobar solucions al problema generat" i que garanteixi d'aquesta manera la "seguretat i el pas de maquinària agrícola, després que les obres de reforma provoquessin queixes dels agricultors". " La reforma del pont és una llarga reivindicació del consistori vergelità, i el temporal Gloria va evidenciar que calia actuar-hi amb urgència", assegura l'equip de govern del municipi.

En aquest sentit, lamenten la "manca de planificació en el projecte" i que no s'hagin tingut en compte "les casuístiques i actius del territori" des del principi. "Ara s’allargaran els terminis per tenir el pont que cal per garantir les comunicacions segures, i aquesta és una situació que es podria haver evitat", remarquen en un comunicat.