Territori licitarà les obres de millora del pont de Verges a la primavera i hi destinarà 4 MEUR

El Govern també farà treballs a altres carreteres del Baix Ter

El Departament de Territori licitarà la propera primavera les obres de millora del pont de Verges (Verges) que creua el Riu Ter, per on passa la carretera C-252 i que connecta amb la C-31, una via amb especial afluència de vehicles.
Es tracta d'una vella reivindicació de l'actual equip de govern municipal i per a la qual s'hi destinaran 4 MEUR. Aquesta és una de les actuacions que el Departament té previstes a la xarxa viària del Baix Ter. De fet, Territori té previst fer una inversió d'uns 20 MEUR per millorar les carreteres d'aquesta zona del Baix Empordà. Les actuacions abasten principalment les carreteres GI-642 i GI-643 entre la Pera i Torroella de Montgrí; la GI-633 i GI-634 entre Medinyà i Verges, la GI-632 i la C-252 a Verges.
 
En el marc d'aquest programa, s'han executat dues rotondes per a millorar la seguretat viària a la GI-632, en l'encreuament amb la C-31 a Ullà, i a la Bellcaire d'Empordà, a l'entrada del nucli. D'altra banda, pròximament s'iniciaran les obres de condicionament de la GI-633 entre Sant Julià de Ramis i la variant de Sant Jordi Desvalls, amb un pressupost de 3,7 MEUR.

La Generalitat també té en marxa la redacció dels projectes de condicionament de la GI-633 i la GI-634 entre Colomers i Verges, amb una inversió prevista de 8 MEUR, i de millora de la GI-643 entre Gualta i Parlavà –dividida en dos trams-- amb un pressupost estimat total de 7,5 MEUR.

En relació al pont de Verges, els treballs consistiran principalment en la rehabilitació de l'estructura, que presenta alguna esquerda, en bona part per la seva antiguitat, i és que es tracta d'una infraestructura del 1940. A més, el viaducte tindrà una nova secció més ampla que l'actual per a habilitar el pas tant de vianants com de ciclistes.

Paral·lelament al desplegament d'aquest pla de millora de la seguretat viària, el Departament de Territori i Sostenibilitat treballa, conjuntament amb els ens locals, en la definició d'una nova connexió viària entre el marge dret i el marge esquerre del riu Ter, per a millorar la mobilitat en aquest entorn, tant la viària com la de vianants i ciclistes.