La secció local de la Creu Roja a Palafrugell celebra el seu 150è aniversari

L'acte va ompliar el Teatre Municipal amb voluntaris, socis i membres de l'entitat

La Creu Roja ha celebrat aquest dimarts a Palafrugell (Baix Empordà) l’acte de commemoració del 150è aniversari de l’assemblea local al Teatre Municipal. Amb aquest esdeveniment, al qual han assistit voluntariat, socis, personal laboral, anteriors presidents, empreses i entitats, s'ha fet homenatge a totes aquelles persones que han format part de l’organització en el segle i mig d’història a través del voluntariat o que li han donat suport mitjançant donacions particulars o públiques.

Gràcies a totes elles, durant aquests 150 anys la Creu Roja ha pogut treballar per la dignitat de les persones al Baix Empordà, per protegir-les i recuperar-les en situacions de vulnerabilitat, ja sigui en emergències, socors, conflictes armats, desastres naturals, crisis econòmiques, i ha estat present en grans fets socials i històrics.

L’acte el va obrir la vicepresidenta primera de la Creu Roja a Palafrugell, Sofia Font, i va comptar amb els parlaments de la presidenta provincial de la Creu Roja a Girona, Carme Campeny, del diputat d’Educació i 1r tinent d’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, de l’historiador local Albert Niell, va fer una breu ressenya històrica sobra la fundació i actualitat de la institució.

El moment més especial va ser el reconeixement a títol pòstum de qui va ser secretari local de l’entitat durant 26 anys, Pere Costa Bosch. Finalment, Josep Quitet, president de la Creu Roja a Catalunya, va protagonitzar la cloenda de l’acte.

150 anys de la Creu Roja a Palafrugell

El 1873 es va crear l’assemblea local a la Bisbal d’Empordà, seguint les petjades d’Henry Dunant, comerciant suís que, el 6 de juliol de 1864, veient els horrors de la guerra, va concebre el que es coneix avui en dia com El Moviment Internacional de la Creu Roja.

Un moviment que treballa en el camp de suport a les emergències i els socors i l’atenció a persones vulnerables arreu des de fa gairebé 160 anys. Aquell mateix any es van constituïr les assemblees locals de Barcelona, Lleida i Mataró, i un any més tard la de Palafrugell.