Blanes inicia l'enderroc del bloc de serveis que allotjava el restaurant Els Pins

Els treballs costaran 33.725 euros i duraran un mes

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha iniciat aquesta setmana les tasques d'enderroc del bloc de serveis situat davant el mar al Passeig de S'Abanell on antigament s'hi allotjava el restaurant Els Pins i que porta anys tancat. Els treballs tenen un pressupost de 33.725 euros i un termini d'execució de com a màxim 30 dies segons estipula el pla de treball.

La superfície total construïda actualment és de 306,75 metres quadrats format per una part d'obra de 231,65 metres i una coberta de xapa que ja no compta amb els tancaments d'alumini i vidre de 75,10 m2 i que anteriorment feia les funcions de terrassa del restaurant amb vistes al mar. La distribució interior comptava amb una cuina totalment equipada, un conjunt de banys comunitaris i una zona de magatzem.

Segons estipula el projecte publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i que es posa en exposició pública durant trenta dies, l'objectiu és l'enderroc total de l'edifici, deixant el solar net i amb un paviment de sauló el més consolidat possible. Prèviament a l'enderroc s'han iniciat les feines de desconnexió de les escomeses elèctriques, d’aigua i de gas per personal homologat.

Una vegada els 306 metres quadrats que ocupa aquest edifici estiguin alliberats, es posarà un paviment de sauló compactat. L’objectiu és que per Setmana Santa ja s’hagin acabat les obres. A partir d’aquí, el municipi vol convertir aquest espai en una guingueta d’estiu pensada per a esports nàutics. La idea és que els banyistes puguin llogar material per fer paddle surf, caiac o windsurf. A més, s’habilitarà un espai d’avançada a la platja per facilitar l0entrada i sortida de les embarcacions que facin servir aquest servei.

L’objectiu és licitar la gestió de l’espai amb el procediment conjunt que fa l’Ajuntament de Blanes amb la resta de serveis de temporada que s’ofereixen en les platges del municipi. Amb la nova guingueta, el govern local vol millorar la imatge d’aquesta franja a primera línia de mar en un dels trams més concorreguts del passeig marítim de Blanes.